Referentie bewoner van Hendrickszhuys

Over Domus Valuas

Domus Valuas is een woonzorgorganisatie die kleinschalig wonen biedt met exclusieve zorg op prachtige locaties door heel Nederland. De in totaal 31 woonzorglocaties bevinden zich midden in de stad of in de directe omgeving van bossen of een gezellig dorp. Alle locaties, of het nu om een oud stadsziekenhuis of een monumentaal landgoed gaat, staan op unieke plekken en zijn volledig ingericht op de behoeften van ouderen.

Geschiedenis

Domus Valuas is voortgekomen uit de fusie van Domus Magnus en Valuas Zorggroep in november 2022. Domus Magnus:

Domus Magnus is in 2004 opgericht door Erwin Miedema. Erwin had de overtuiging om op unieke locaties in Nederland zorg en service te bieden aan ouderen. De eerste locatie van Domus Magnus was Landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Ten tijde van de fusie 2022 exploiteerde Domus Magnus 17 locaties. In 2008 is Navitas Capital als aandeelhouder toegetreden. Navitas Capital is de investeringsorganisatie van de textielfamilie Zeeman. Navitas heeft een lange termijn visie en betrokkenheid. Erwin Miedema is in 2019 teruggetreden.

Valuas Zorggroep is in 2011 opgericht door Inge van den Boom en Erik van den Boom. Zij waren gegrepen door het mooie concept van particuliere woonzorg, waar ouderen het laatste stukje van hun leven kunnen leiden, op prachtige locaties met liefdevolle zorg en aandacht. Locaties waar ruimte is voor leven. De eerste locatie was Boarnsterhim State in Aldeboarn (Friesland) en het duurde tot 2015 tot daar een tweede bij kwam. In 2022 exploiteerde Valuas Zorggroep 13 locaties. Erik van den Boom en Inge van de Boom zijn nog steeds aan de organisatie verbonden. Domus Valuas richt zich als extramurale zorgverlener op de exploitatie van wonen, dienstverlening en zorgverlening en bezit geen vastgoed.

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden:

 • Inge van den Boom (Financiën, Zorgfinanciering, inkoop en ICT)
 • Jack Jansen (Zorg, Kwaliteit en HR)
 • Erik van den Boom (Nieuwe initiatieven, Commercie en Facilitair)

Inge, Jack en Erik werken volgens het collegiaal bestuursmodel.

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen bestaat uit drie leden:

 • Marijke van Putten (Voorzitter)
 • Katinka Reuling
 • Kees van Rooden

Aandeelhouders

Na de fusie tussen de twee bedrijven zijn de aandelen in handen van Navitas Capital en Inge en Erik van den Boom.

 

Waarom kiezen voor Domus Valuas

Wij zijn toonaangevend door ons aanbod van liefdevolle zorg, hoogwaardige service en welzijn voor ouderen. Hun leven voort willen zetten zoals zij dat thuis gewend zijn. Ruimte voor leven is bij Domus Valuas een begrip.

 • U krijgt bij ons goede liefdevolle zorg en welzijn. U geniet te alle tijde van service en gastvrijheid op hoog niveau.
 • Bij ons staat uw privacy hoog in het vaandel.
 • Iedereen heeft de keuze om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij aan concerten, lezingen, filmmiddagen en bewegingsactiviteiten.
 • Onze locaties zijn klein van opzet, variërend van tien tot vijfenveertig appartementen. Dit zorgt voor een persoonlijke en huiselijke sfeer.
 • Bij Domus Valuas kunt u samen (blijven) wonen met uw partner. Ook als de ander geen zorgindicatie heeft.
 • U heeft een ruime keuze uit schitterende locaties door heel Nederland, met de zekerheid van 24/7 aanwezige zorg.

Onze filosofie

Domus Valuas is een samenvoeging van Domus Magnus (opgericht in 2004) en Valuas Zorggroep (opgericht in 2011). De fusie heeft plaatsgevonden in 2022. Gezamenlijk biedt de woonzorgorganisatie kleinschalig wonen met 24 uur exclusieve zorg op prachtige locaties door heel Nederland.

Missie

Wij willen een goed en veilig thuis bieden aan onze bewoners, met oog en aandacht voor wat zij willen. Ruimte voor leven staat daarin centraal.

Visie

Wij bieden professionele zorg en hoogwaardige service aan onze bewoners op prachtige, unieke locaties. De warme en persoonlijke benadering maken onze organisatie de best mogelijke keuze.

Ruimte voor leven is essentieel. Door ruimte te geven, dragen we bij aan wat iemand wenst en nodig heeft. We stimuleren de autonomie van de bewoner zo lang mogelijk. Bewoners voelen zich thuis. Het mag hen aan niets ontbreken. Het draait daarbij om wat voor de bewoner belangrijk is. We luisteren naar iedereen, hoe kwetsbaar ook. Altijd liefdevol en met oog voor eigenheid en vitaliteit. We maken waar dat bewoners zoveel mogelijk kunnen doen waar ze zin in hebben. Onze medewerkers zijn de kern van het bedrijf. We bieden hen een fijne, inspirerende werkomgeving. Wij zien en waarderen onze medewerkers en bieden ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Ambitie

We zijn toonaangevend met ons aanbod van liefdevolle zorg, hoogwaardige service en welzijn voor ouderen die willen blijven leven zoals thuis. Domus Valuas streeft naar het gevoel van ruimte voor leven.

Vila Walgaerde zorg

Kernwaarden

Bij Domus Valuas zijn onze kernwaarden niet zomaar woorden op papier; ze zijn de ruggengraat van onze organisatie, de drijvende kracht achter onze beslissingen en het fundament waarop we onze cultuur hebben gebouwd. Deze waarden zijn de kompassen die ons leiden, ongeacht welke uitdagingen we tegenkomen en welke koers we volgen.

 • Liefdevol
 • Gastvrij
 • Vitaal
 • Ondernemend

Deze kernwaarden weerspiegelen wie we zijn en waar we voor staan. Bij Domus Valuas zijn we trots op onze waarden en deze helpen ons om te groeien en te gedijen in een steeds veranderende wereld. Samen vormen ze de fundering van ons succes en de belofte aan onze bewoners, medewerkers en partners om altijd op hen
te kunnen vertrouwen.

Referentie bewoner van Huis ter Weegen

Kwaliteit en keurmerk

Domus Valuas gaat voor de hoogste kwaliteit van zorg en welzijn. Daarvoor leggen we ook verantwoording af aan instanties als de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Zorginstituut Nederland. Het kwaliteitsinstituut Perspekt beoordeelt ons sinds 2014 door middel van een onafhankelijke externe audit met een Gouden PREZO*.

PREZO Gouden Keurmerk

Het Gouden PREZO Keurmerk is het hoogste keurmerk dat behaald kan worden in de zorg. Uniek aan dit keurmerk is dat de tevredenheid van bewoners over de geleverde prestaties bepalend is voor het behalen van dit keurmerk. Sinds 2014 en de daaropvolgende jaren heeft Domus Valuas het Gouden PREZO Keurmerk behaald en behouden voor het wonen met zorg, waarmee onze kwaliteit officieel erkend is.

 

Kwaliteitsjaarverslag Domus Valuas

Bij Domus Valuas zijn we continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit. In het jaarverslag van 2022 (van Domus Magnus en Valuas Zorggroep) kunt u onder andere lezen hoe wij sturen op een hoge kwaliteit door middel van scholing en kwaliteitsindicatoren.

ZorgkaartNederland

Regelmatig ontvangen wij reviews van bewoners en zorghotel (tijdelijk verblijf) gasten op ZorgkaartNederland. U kunt de reviews lezen op de website van ZorgkaartNederland.

Bekijk onze locaties: