Woonzorglocatie De Meerlhorst

24-uurs zorg

In onze zorgvilla’s is dag en nacht een zorgmedewerker aanwezig om u bij te staan. Bijvoorbeeld als u hulp nodig heeft bij het aan- of uitkleden. Ook voor verpleegkundige zorg staan we voor u klaar. Met het persoonlijke zorgoproepsysteem dat u bij zich draagt, kunt u met een eenvoudige druk op de knop een beroep doen op een zorgmedewerker. Welke locatie u ook kiest, u heeft overal de garantie van aanwezigheid van 24/7 zorg door gekwalificeerde medewerkers.

Zorg op maat

We vinden het belangrijk dat u bij ons de zorg en service krijgt zoals u dat wilt. Als u bij ons komt wonen, stellen we daarom met u een persoonlijk zorgleefplan samen. We bespreken daarbij wat uw wensen zijn. Bijvoorbeeld wat u graag zelf wilt doen en waar u hulp bij nodig heeft. In dit zorgleefplan staat ook welke zorg u krijgt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze zogeheten zorgindicatie geeft aan hoeveel en welke zorg u nodig heeft. Deze zorg krijgt u dan bij ons. Wilt u naast de geïndiceerde uren zelf extra particuliere uren zorg inkopen? Dan leggen we dat ook vast in uw zorgleefplan. Zo leveren we u de zorg zoals u die wenst.

Ons behandelteam

De zorg die u bij ons krijgt loopt uiteen van hulp bij uw dagelijkse verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. Voor uw medische behandeling hebben we een speciaal behandelteam dat bestaat uit artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij bieden aanvullende zorg op onze locaties. Hierdoor is een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis vaak niet nodig en dat geeft veel rust.

Speciale zorg bij dementie

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte. Daarom bieden we speciale zorg bij dementie. Onze zorgteams zijn hiervoor opgeleid en worden in hun werk ondersteund door het specialistische behandelteam. Een aantal van onze zorgvilla’s is speciaal ingericht op de zorg voor mensen met dementie. Dat heet kleinschalig wonen. Naast de liefdevolle zorg, dragen de huiselijkheid, de vaste gezichten en duidelijke routines bij aan een veilig gevoel bij onze bewoners. Ook is er in deze zorgvilla’s extra aandacht voor activiteiten die passen bij mensen met dementie, zoals muziek en beweging.

 

Uw eigen, vaste aanspreekpunt

Als u bij ons woont, krijgt u een zorgmedewerker toegewezen die het vaste aanspreekpunt is voor u en voor uw familie. Dit noemen we de ‘eerstverantwoordelijke verzorgende’, ofwel EVV’er. Deze zorgmedewerker coördineert alles rond de zorg en service die u krijgt. Waar nodig werkt de EVV’er samen met andere zorgprofessionals zoals de huisarts of fysiotherapeut.

Contact met uw familie en/of naasten

We hechten veel waarde aan persoonlijk contact met familie en naasten. Daarom zijn zij altijd welkom voor goed gezelschap, om (deels) mee te helpen zorgen en om activiteiten in huis bij te wonen. Als u dat wilt, houden wij uw familieleden en/of mantelzorger(s) dagelijks op de hoogte van hoe uw dag is verlopen. Dat doen we via ‘Caren Zorgt’, een online platform dat communicatie op een laagdrempelige manier mogelijk maakt.

Meer weten over de zorg bij Domus Valuas?

Bel gerust naar +31(0)85-0645910 of stel uw vraag via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

 

Zorg 24 uur

Lees ook:

Voor wie?

Voor ouderen die hun leven voort willen zetten zoals zij dat thuis gewend zijn. Daarnaast kunt u in de meeste zorgvilla’s samen blijven wonen met uw partner. Vaak kan ook uw huisdier met u meeverhuizen.

Kosten en vergoeding

Wij bieden u een volledig pakket van hoogwaardige service, wonen, zorg en welzijn voor een vast tarief per maand. Bent u blijvend aangewezen op 24 uur per dag zorg? Dan krijgt u de kosten voor de zorg meestal vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Kosten en financiering

Speciale zorg bij dementie

Mensen met dementie krijgen langzaamaan meer moeite met de dagelijkse dingen in hun leven. Ze raken het overzicht kwijt en dit brengt vaak gevoelens van angst met zich mee. In onze zorgvilla’s met kleinschalig wonen geven we bewoners het veilige gevoel terug.

Zorg bij dementie

Blijf op de hoogte en schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief en vul uw gegevens in.