referentie gastvrouw

Woonvormen voor ouderen

Bent u op zoek naar een luxe seniorenwoning waar u 24/7 goede zorg krijgt? Kom dan wonen in een van onze prachtige zorgvilla’s. Hier leeft u zoals u dat wilt en met zo veel privacy als u zelf wenst. Huiselijk, sfeervol en voorzien van alle luxe en comfort. U kunt ook tijdelijk bij ons verblijven, bijvoorbeeld om te herstellen van een operatie.

Welke woonvormen zijn er:

Wonen in uw eigen zorgappartement met 24/7 zorg

Wonen met alle luxe en comfort die u gewend bent én de zorg krijgen die u nodig heeft? In de appartementen in onze zorgvilla’s kan het. Hier leeft u zoals u dat wilt en waar nodig ondersteunen we u met de beste zorg. U woont sfeervol en met zo veel privacy als u zelf wenst.

Alles over 24-uurs zorg

Kleinschalig wonen speciaal voor mensen met (beginnende) dementie

In deze zorgvilla’s is het fijn wonen en leven voor mensen met (beginnende) dementie. U heeft uw eigen appartement en tegelijkertijd voelen ook de huiskamer(s), keuken en bibliotheek als een thuis. De huiselijke sfeer, de vaste gezichten en duidelijke routines zorgen voor een veilig gevoel.

Alles over zorg bij dementie

Tijdelijk wonen in een zorgappartement of zorghotel

U kunt ook tijdelijk bij ons wonen. Bijvoorbeeld om ontspannen te herstellen van een operatie of ingreep. Of zodat uw partner of mantelzorger even tot rust kan komen. U kunt hiervoor terecht op verschillende prachtige locaties in heel Nederland.

Tijdelijk verblijf

Onze unieke locaties

Wat is een zorgvilla?

Een zorgvilla is een particulier alternatief voor een regulier verzorgings- of verpleeghuis. De meeste zorgvilla’s zijn echte villa’s. Op sommige van onze prachtige locaties is de zorgvilla zelfs een landhuis of een kasteel. In de zorgvilla heeft u uw eigen appartement. Daarnaast zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer(s), keuken en bibliotheek. Alle zorgvilla’s hebben een heerlijke tuin zodat u altijd naar buiten kunt. In onze zorgvilla’s vindt u veel luxe en comfort. Dat ziet u terug in de inrichting van de villa en dat merkt u ook aan het hoge niveau van onze service. Zo heeft bijvoorbeeld iedere zorgvilla een eigen (chef-)kok die dagelijks verse maaltijden bereidt voor de bewoners en liggen er dagelijks verschillende kranten voor u klaar.

Wat is het verschil tussen particuliere woonzorg en reguliere woonzorg?

Particuliere zorg is vaak kleinschaliger dan reguliere zorg. Onze zorgvilla’s zijn dan ook klein van opzet, variërend van tien tot dertig bewoners. Dit zorgt voor een persoonlijke en huiselijke sfeer. Ook zien onze zorgvilla’s er anders uit dan reguliere verpleeghuizen. Onze bewoners kiezen bewust voor een zorgvilla vanwege de mooie locatie, de luxe inrichting en de extra voorzieningen. Veel zorgvilla’s hebben bijvoorbeeld een eigen schoonheidssalon en een vaste kapper, pedicure en manicure. Ook de activiteiten in onze zorgvilla’s zijn bijzonder, zoals concerten, lezingen, filmmiddagen en diverse bewegingslessen. Net als in de reguliere zorg krijgt u de geïndiceerde zorg in onze zorgvilla’s vrijwel altijd vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en betaalt u zelf voor het wonen en eventuele aanvullende services. Een verschil is dat u bij ons de mogelijkheid heeft om extra zorg in te kopen.

Netwerkbijeenkomst voor verwijzers

Goed om te weten:

Voor wie?

Voor ouderen die hun leven voort willen zetten zoals zij dat thuis gewend zijn. Daarnaast kunt u in de meeste zorgvilla’s samen blijven wonen met uw partner. Vaak kan ook uw huisdier met u meeverhuizen.

Contactformulier

Kosten en vergoeding

Wij bieden u een volledig pakket van hoogwaardige service, wonen, zorg en welzijn voor een vast tarief per maand. Bent u blijvend aangewezen op 24 uur per dag zorg? Dan krijgt u de kosten voor de zorg meestal vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Kosten en financiering

24/7 aanwezige zorg

In alle zorgvilla’s zijn 24/7 zorgprofessionals aanwezig die u ondersteunen bij de dingen die u zelf niet meer kunt. Met het persoonlijke zorgoproepsysteem kunt u eenvoudig een beroep doen op een zorgmedewerker. Ook krijgt u een zorgmedewerker toegewezen die uw vaste aanspreekpunt en contactpersoon is.

zorg

Waarom kiezen voor Domus Valuas

Wij zijn toonaangevend door ons aanbod van liefdevolle zorg, hoogwaardige service en welzijn voor ouderen. Hun leven voort willen zetten zoals zij dat thuis gewend zijn. Ruimte voor leven is bij Domus Valuas een begrip.

  • U krijgt bij ons goede liefdevolle zorg en welzijn. U geniet ten alle tijden van service en gastvrijheid op hoog niveau.
  • Bij ons staat uw privacy hoog in het vaandel.
  • Iedereen heeft de keuze om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij aan concerten, lezingen, filmmiddagen en bewegingsactiviteiten.
  • Onze locaties zijn klein van opzet, variërend van tien tot vijfenveertig appartementen. Dit zorgt voor een persoonlijke en huiselijke sfeer.
  • Bij Domus Valuas kunt u samen (blijven) wonen met uw partner. Ook als de ander geen zorgindicatie heeft.
  • U heeft een ruime keuze uit schitterende locaties door heel Nederland, met de zekerheid van 24/7 aanwezige zorg.

Bekijk onze locaties

Ervaring van bewoners en medewerkers

Lees meer verhalen
Woonzorglocatie De Meerlhorst

“De gezelligheid van medebewoners maakt het hier een bijzonder fijne plek.”

- , De Meerlhorst
Luxe verzorgingshuis

“De kleinschalige gezelligheid maakt het hier fijn wonen.”

- Bewoner, Villa Pavia

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Kunnen wij u ergens mee helpen?