Domus Valuas nieuws

Ruimte voor Plezier: Interview met echtpaar Ines (93) en Vincent (90) 

Het is inspirerend om het verhaal van dit geweldige echtpaar te delen dat nog steeds veel plezier beleeft en al 52 jaar samen is. Na geruime tijd aan de kust gewoond te hebben, besloot het echtpaar te verhuizen naar Villa le Monde in Vught. Hier woont het echtpaar nu 1 jaar. 

Lees meer

Een nieuw thuis in Zorgvilla Holland

Mevrouw Rinie van Bremen-Jansen woont nu ruim een jaar in Zorgvilla Holland in Baarn. Hier biedt Domus Valuas particuliere zorg voor 33 senioren met een zorgbehoefte. Ze is blij met de keuze die ze zelf gemaakt heeft, zegt ze met nadruk, en haar zoon René bevestigt haar woorden met een lach. Ook hij is er blij mee. “Er is een last van mijn schouders afgevallen. Ik laat haar hier met een gerust hart achter.”

Lees meer

Wonen in Hildebrand voelt als thuiskomen 

“Het voelt hier als thuiskomen, horen we vaak van onze bewoners en ook van hun familieleden”, zegt Geertje. “We willen graag dat ze iemand bij ons in vertrouwen kunnen achterlaten. Dat is moeilijk, daar helpen we ze mee. Wij verdiepen ons in onze bewoners, we willen ze kennen en willen weten wie ze zijn. We voeren gesprekken om een totaalbeeld te krijgen, van het gezin, de loopbaan, ingrijpende ervaringen en van de levenswensen. Wij vinden het belangrijk dat wij dat beeld hebben, want het helpt onze bewoners om de zeggenschap over hun leven te behouden, zolang dat mogelijk is.”

Lees meer
Koetshuys Erica locatiemanager

‘Alle zorg die nodig is, en meer’

In een bomenrijk oud deel van Hilversum, waar negentiende-eeuwse villa’s staan en de straten klimmen en dalen, vind je Koetshuys Erica. In een ver verleden was het onderdeel van villa Erica, bij Hilversummers beter bekend als de openbare bibliotheek. Nu wonen er ouderen met een lichamelijke of geestelijke zorgvraag. Domus Valuas biedt in dit monumentale pand negentien particuliere zorgappartementen aan, voor alleenstaanden, maar ook echtparen zijn welkom.

Lees meer

Katinka Reuling nieuwe commissaris Domus Valuas

Hierbij kondigen wij de benoeming aan van Katinka Reuling als nieuwe commissaris. Katinka start per 8 januari en volgt daarmee Albert Arp op, die zijn wettelijke termijn als commissaris heeft volbracht.

Lees meer

Jack Jansen nieuwe bestuurder van Domus Valuas

Domus Valuas kondigt de benoeming aan van Jack Jansen als nieuwe bestuurder. Jack start per 8 januari en volgt daarmee Mariska Tichem op, die haar werkzaamheden voor Domus Valuas heeft afgerond. Jack heeft ruime management- en bestuurservaring en een uitgebreide carrière in de zorgsector.

Lees meer
Locatiemanager Het Witte Huis

Stijlvol wonen met zorg, dat is ruimte voor leven bij Domus Valuas

We spraken met een bevlogen locatiemanager om het geheim achter de bijzondere zorgvilla's te ontrafelen. De 31 woonzorglocaties bevinden zich midden in de stad, in de directe omgeving van bossen of een gezellig dorp. Van landhuizen omgeven door groen tot statige stadsvilla’s en residences. Welke locatie u ook bezoekt, overal vindt u luxe, service en goede ouderenzorg.

Lees meer

Locatiemanager Jeroen Verlaat over de Meerlhorst in Heemstede

Met een ruime ervaring als verpleegkundige en manager op zak is Jeroen sinds kort de locatiemanager van zorgvilla De Meerlhorst. Jeroen is al enige jaren de locatiemanager van een andere locatie van Domus Valuas in Amsterdam.

Lees meer

Locatiemanager Zaineb Alsafi over Residence Coestraete

Zaineb Alsafi is als echte Zwollenaar heel blij dat ze op deze bijzondere plek leiding mag geven aan een enthousiast zorgteam en de dagelijkse gang van zaken in goede banen kan leiden. Door de kleine schaal van Coestraete zijn we hier, bewoners en medewerkers, één team en daar wil ik graag voor klaar staan.”

Lees meer

Van logeren in een zorghotelkamer naar permanent blijven wonen.

“Ik was op zoek naar een zorghotel voor mijn herstel na een heupoperatie. Ook daarvoor kun je hier terecht. Het is een mooi gebouw op een prachtige locatie, en ik werd zó warm ontvangen, dat voelde meteen goed”, vertelt ze, “en ze hebben hier heel lekkere koffie!

Lees meer
Woonzorglocatie De Meerlhorst

Interview meneer Hiemstra, bewoner De Meerlhorst

De Meerlhorst is een prachtige villa aan de statige Van Merlenlaan. Ooit was dit de bibliotheek van Heemstede. Sommige bewoners herinneren zich nog dat ze er als kind kwamen om hun boeken uit te zoeken.

Lees meer
Referentie bewoner van St Jozefpaviljoen

We stimuleren het prikkelen van de geest

Bij Domus Valuas proberen wij het uitvoeren van hobby’s zoveel als mogelijk te faciliteren en stimuleren wij creativiteit. Zo ook voor een bewoonster in het St. Jozefpaviljoen in Gouda.

Lees meer