De Sterreschans

Somatische zorg bij Domus Valuas

Indien u of uw dierbare te maken krijgt met toenemende lichamelijke beperkingen (somatiek) waardoor thuis wonen niet langer haalbaar is, dan biedt Domus Valuas de perfecte oplossing. Hier is niet alleen 24-uur liefdevolle zorg aanwezig, maar ook speciale aandacht voor sociale interacties, recreatieve activiteiten en de algehele levenskwaliteit. Dit in combinatie met wonen op een unieke locatie in een prachtige omgeving.

Regie over uw eigen leven behouden

Iedereen die te maken krijgt met lichamelijke klachten (somatiek) kan vaak nog veel zelfstandig doen. Het is daarom belangrijk om de controle over het eigen leven te behouden. Onze woonzorglocaties bieden hiervoor de perfecte setting. We zijn altijd in de buurt met 24/7 zorg en helpen wanneer nodig. We stimuleren onze bewoners om zoveel mogelijk zelf te blijven ondernemen en de regie over hun leven te behouden. Het normale leven gaat gewoon door: bewoners kunnen vrij in- en uitlopen, bezoek ontvangen en zelf activiteiten initiëren. Daarnaast is het op een aantal locaties mogelijk om een huisdier mee te nemen of een oppashond te hebben. Dit zolang u zelf voor het dier kan zorgen.

Wonen in een eigen appartement

De somatische (woon)zorg bij Domus Valuas voor mensen met lichamelijke klachten biedt een unieke woonsituatie. Het is een woonvorm die voelt als een thuissituatie. De bewoners vormen samen met de medewerkers een soort ‘familie’. Het is een fijne combinatie van volop privacy en toch samen zijn. Alle bewoners hebben een eigen appartement en tegelijkertijd voelen de gezamenlijke huiskamer(s), keuken en bibliotheek als een thuis.

Aanwezige (somatische) zorg

Al onze zorgteams zijn gekwalificeerd en worden in hun werk ondersteund door een specialistisch behandelteam. Dit behandelteam biedt specifieke medische behandeling en aanvullende zorg op onze locaties. Hierdoor is een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis voor onze bewoners vaak niet nodig. Met het persoonlijke zorgoproepsysteem dat bewoners bij zich dragen, is het indien nodig, eenvoudig een beroep doen op een zorgmedewerker. In alle zorgvilla’s zijn 24/7 zorgprofessionals aanwezig.

Stijlvol wonen

Wij bieden luxe en comfort op het hoogste niveau. Zo zijn al onze zorgvilla’s uitgerust met een professionele keuken. Hier bereidt de (chef-)kok van de zorgvilla iedere dag heerlijke maaltijden met verse ingrediënten. Onze locaties zijn vaak gelegen in bruisende buurten, op landgoederen, midden in de stad en dichtbij het openbaar vervoer. Bewoners kunnen genieten van wandelingen in de omgeving, winkelen, ontspannen op een terras of een bezoek brengen aan musea, alles op hun eigen tempo en volgens eigen interesses.

Vele activiteiten

Goede en liefdevolle zorg betekent ook: persoonlijke aandacht hebben voor onze bewoners en voor datgene wat voor hen het leven de moeite waard maakt. In onze zorgvilla’s heeft iedereen daarom volop ruimte om te doen wat hij of zij leuk vindt, zoals schilderen, wandelen, tuinieren of iets bakken. Daarnaast organiseren we regelmatig concerten, lezingen en filmmiddagen in huis. Alle activiteiten zijn geheel vrijblijvend.

Referentie verzorgende

Familie en naasten

De zorg, liefde en aandacht van familie en naasten is onvervangbaar. Daarom zijn familie en naasten altijd welkom voor goed gezelschap, om (deels) mee te helpen zorgen en om activiteiten in huis bij te wonen, waarbij ook familie en naasten van harte welkom zijn.

Geen verhuizing meer

Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Echter met lichamelijke klachten (somatiek) heeft men vaak geen keuze meer. Als er dan toch een nieuw huis uitgekozen dient te worden, dan brengt dat toch wel even wat stress en onrust met zich mee. Daarom doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat dit de laatste verhuizing wordt. Met als uitzondering dat er in enkele situaties aanvullende expertise nodig is, anders zijn wij er tot het einde voor u.

Wilt u meer weten over wonen bij Domus Valuas? Bekijk hier onze locaties. Vraag gerust een informatiepakket aan of maak een afspraak voor een rondleiding in de zorgvilla van uw keuze via ons aanvraagformulier. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een rondleiding aanvragen? Bel gerust naar 085-0813213. We helpen u graag verder.

Somatiek

Bekijk onze unieke locaties

Woonzorglocatie Magistraat

De Magistraat

• Centraal gelegen in Rotterdam
• Rustige stadstuin
• Zeer royale appartementen
• Vanaf 4.390,- (Wonen, service en welzijn)

Locatie:
Rotterdam
Het Hendrickszhuys - Amsterdam

Het Hendrickszhuys

• Prachtig wonen aan de Herengracht
• Statig herenhuis met oudste tuinhuis van Amsterdam
• Rustige riante binnentuin
• Vanaf 4.995,- (Wonen, service en welzijn)

Locatie:
Amsterdam

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Meer te weten komen over wonen bij Domus Valuas