Woonzorglocatie Magistraat

Rotterdam

De Magistraat

Centraal gelegen in Rotterdam

Rustige stadstuin

Zeer royale appartementen

Persoonlijk woonadvies (Tel. 085-0813213)

Vanaf 4.390,- (Wonen, service en welzijn)

De Magistraat

Henegouwerlaan 70-82, 3014 CG Rotterdam
T +31(0)10- 44 43 500

Ligging

De Magistraat huist in een imposant monumentaal pand uit 1913, oorspronkelijk ontworpen als kraamkliniek en Rijks-kweekschool voor Vroedvrouwen. Eind jaren ’70 werd het gebouw in gebruik genomen als kanton-gerecht, vandaar de naam: De Magistraat.

In deze luxe locatie bieden wij meer dan een verzorgingshuis. Hier heerst binnen een huiselijke en warme sfeer. Er zijn 35 ruime woonzorgappartementen gerealiseerd, variërend van 60 tot 120 m2. Geheel verzorgd wonen kan bij De Magistraat vanaf 4.390,- per maand. De prijs hangt onder meer af van de afmetingen van het appartement en de ligging.

De woonzorglocatie Magistraat is bevindt zich midden in het centrum van Rotterdam aan de Henegouwerlaan. Op loopafstand van het Centraal Station en vlakbij een veelzijdig aanbod van winkels. De Magistraat heeft bovendien een eigen ondergrondse parkeergarage voor bewoners, personeel en bezoekers.

Indeling

Het gebouw is U-vormig, met binnenin een grote, afgesloten binnentuin die veel weg heeft van Franse kasteeltuinen uit de 16e en 17e eeuw. In de tuin zijn diverse terrassen aangelegd, waar bewoners van de zon kunnen genieten en een wandelingetje kunnen maken.

Ieder appartement heeft een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een luxe badkamer en een eigen keuken. Daarnaast zijn er in De Magistraat diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een woonkamer, een restaurant en een recreatieruimte.

Het hele gebouw is volledig afgestemd op de behoeften van ouderen. Er zijn drie liften en overal zijn de drempels verwijderd. Elk appartement heeft een persoonlijk alarmsysteem, waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen. In De Magistraat kunt u ook tijdelijk verblijven, bijvoorbeeld om aan te sterken na een ziekenhuis opname.

Locatiemanager De Magistraat

Ernst Diek is sinds juni 2021 de locatiemanager van de woonzorglocatie De Magistraat. Hij is van oorsprong verpleegkundige en na een uitstap naar de wereld van communicatie en PR keert Ernst rond zijn 40e levensjaar terug naar waar zijn hart ligt: de zorg. Ruim dertien jaar gaf hij leiding aan diverse zorgteams en een grote verpleeghuislocatie. Als beleidsadviseur hield hij zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van persoonsgerichte zorg en het ondersteunen van teams in het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van zorg. Ernst: “Als mens ben ik van nature nieuwsgierig en altijd op zoek naar wat anderen drijft. Dat helpt mij in mijn werk. Ik geloof dat als we met elkaar gemotiveerd doen wat we te doen hebben het werk er een stuk gemakkelijker, leuker én beter van wordt. Daarnaast ben ik een verbinder. Humor is voor mij een levensbehoefte.”

Locatiemanager Ernst Diek

Lees ook:

Kosten en financiering

Wij bieden een full servicepakket voor wonen en welzijn aan, waarbij comfort en topkwaliteit de norm zijn. Hiervoor rekenen wij een vast maandtarief, bestaande uit een component ‘wonen’ en een component ‘welzijn’. Lees verder voor de opbouw van de maandelijkse kosten voor wonen (huur en woonservice) en welzijn. En meer informatie over de financiering van de zorg, veelal gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Meer over kosten en financiering

Service en welzijn

Domus Valuas biedt door heel Nederland appartementen met zorg. U kunt 24 uur per dag rekenen op de aanwezigheid van zorg. Wij geven persoonlijke zorg en alleen wat niet meer lukt, nemen we over. Onze smaakvol ingerichte zorgvilla’s, op prachtige locaties, ademen een huiselijke sfeer met ruimte voor ieders wensen. Daar hoort goed en vers eten en drinken bij, bereid door onze (chef)kok. En een activiteitenaanbod wat aansluit op uw wensen.

Meer over service en welzijn

Zorg

Ouderen die een mooie woonplek zoeken en zorg nodig hebben, kiezen voor Domus Valuas. Wij bieden een nieuw thuis. Naast fijn wonen en activiteiten, bieden we hoogwaardige zorg en begeleiding voor mensen met geheugenproblematiek, een lichamelijke zorgvraag of een combinatie van die twee. Aan elke locatie is een behandelteam verbonden.

Meer over zorg

Tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg met verblijf nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt u graag op vakantie, maar heeft u zorg nodig. Voor tijdelijke zorg kunt bij een van onze zorghotels terecht. Ook hebben een aantal locaties zorghotelappartementen beschikbaar, speciaal ingericht voor tijdelijk verblijf.

Ervaring van bewoners en medewerkers

Lees meer verhalen
Referentie Locatiemanager- Ernst

“Als locatiemanager ben ik trots op ons team en hun inzet voor kwaliteitszorg. We willen dat iedereen die hier binnen komt zich gezien en gehoord voelt.”

- , De Magistraat

De Magistraat op de kaart

Woonzorglocatie Den Bosch

's-Hertogenbosch

De Boschstede

Villa Oranjepark in Oegsgeest

Oegstgeest

Villa Oranjepark

Amsterdam

De Uylenburgh

Woonzorglocatie Villa Pavia

Oirschot

Zorghotel Groot Bijstervelt – Het koetshuis

Woonzorglocatie Slingerbosch

Huizen

Slingerbosch

Woonzorglocatie Huis ter Weegen

Warnsveld

Huis Welgelegen

Koetshuys Erica

Hilversum

Koetshuys Erica

Woonzorglocatie De Meerlhorst

Heemstede

De Meerlhorst

Woonzorglocatie Huis ter Weegen

Warnsveld

Zorghotel Huis Welgelegen

Residence Haganum

Vught

Villa le Monde

Huis ter Weegen

Warnsveld

Zorghotel Huis ter Weegen

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Aldeboarn

Boarnsterhim State

Residence Haganum

Den Haag

Zorghotel Residence Haganum

Vila Walgaerde tuin

Hilversum

Villa Walgaerde

Woonzorglocatie De Vermeer

Amsterdam

De Vermeer

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Oegstgeest

Het Witte Huis

Haarlem

Hildebrand

Woonzorglocatie Villa Pavia

Oirschot

Landgoed Groot Bijstervelt

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Aldeboarn

Zorghotel Boarnsterhim State

Residence Coestraete

Zwolle

Residence Coestraete

Residence Haganum

Den Haag

Residence Haganum

Woonzorglocatie Villa Pavia

Zeist

Villa Pavia

Woonzorglocatie Mariënhaven

Warmond

Mariënhaven

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Zeist

Landgoed de Wulperhorst

Residence Coestraete

Zwolle

Zorghotel Residence Coestraete

Baarn

Holland

Woonzorglocatie Magistraat

Rotterdam

De Magistraat

Brummen

Landgoed Klein Engelenburg

Benvenuta

Hilversum

Benvenuta

Woonzorglocatie Mariënhaven

Warmond

Zorghotel Mariënhaven

De Lindeborg in Utrecht

Utrecht

De Lindeborg

Wonen met zorg in Gouda

Gouda

Het Sint Jozefpaviljoen

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Zeist

Zorghotel de Wulperhorst – Het Koetshuis

De Sterreschans woonzorglocatie

Nijmegen

De Sterreschans

Villa Molenenk zorgvilla

Deventer

Villa Molenenk

Het Hendrickszhuys - Amsterdam

Amsterdam

Het Hendrickszhuys

Huis ter Weegen

Warnsveld

Huis ter Weegen

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier niet bij? Bekijk hier de meest gestelde vragen

Kunnen mijn gasten mee-eten?

Ja, uw gasten kunnen (tegen betaling) mee-eten met alle maaltijden. Dit dient vooraf wel doorgegeven te zijn aan de keuken zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

Kan ik ook terecht voor tijdelijke zorg?

Ja, op veel van onze woonzorglocaties zijn zorghotelappartementen aanwezig. Ook beschikken wij over een aantal special ingerichte zorghotels. Deze zijn uitermate geschikt voor tijdelijke zorg. Bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie of om er even tussenuit te zijn met de garantie van 24-uurszorg. U kunt een zorghotel brochure aanvragen of hier verder lezen over de mogelijkheden voor tijdelijke zorg/zorghotels bij Domus Valuas.

Heb ik televisie en internet op mijn appartement?

Telefonie
De meeste appartementen van Domus Valuas beschikken over technische voorzieningen voor vaste telefonie. Het abonnement en de verhuiskosten, dan wel eventuele aansluitkosten, zijn voor rekening van de bewoner. Dit kan per locatie verschillen. Dit kunt u informeren bij de desbetreffende locatie.

TV
Ook hebben de meeste appartementen een kabel TV aansluiting. De abonnementskosten voor een standaard TV-abonnement zitten bij de woonservicekosten inbegrepen. Indien u een uitgebreider pakket aan tv-zenders wenst, dan zullen hiervoor de mogelijkheden en eventuele kosten met u besproken worden. Indien het technisch te realiseren is zullen de meerkosten in rekening worden gebracht.

Internet
Door het hele gebouw beschikt u over een draadloze internetverbinding.

 

Esther Limpens staat u graag te woord

Relatiemanager

Kunnen wij u helpen?

Voor al uw vragen over wonen bij Domus Valuas
Tel. 085-0813213

Direct contact met de locatie
Tel. 010-4443500 (10:00 en 16:00 uur)

Meer te weten komen over De Magistraat