Zorg bij dementie

Mensen met dementie krijgen langzaamaan steeds meer moeite met de dagelijkse dingen in hun leven. Ze raken het overzicht kwijt en dit brengt vaak gevoelens van onbehagen en angst met zich mee. In onze zorgvilla’s geven de huiselijke sfeer, de vaste gezichten en duidelijke routines de bewoners dat veilige gevoel terug. En dat in een prachtige omgeving vol luxe en comfort.

Kleinschalig wonen in onze zorgvilla’s

Een aantal van onze zorgvilla’s zijn speciaal ingericht op de zorg voor mensen met dementie. Dat heet kleinschalig wonen. Kleinschalig wonen is een woonvorm die voelt als een thuissituatie. De bewoners vormen samen met de medewerkers een soort ‘familie’. Binnen kleinschalig wonen vindt u de combinatie van volop privacy en toch samen zijn. Alle bewoners hebben een eigen appartement en tegelijkertijd voelen ook de gezamenlijke huiskamer(s), keuken en bibliotheek als een thuis. De liefdevolle zorg en de huiselijke sfeer van kleinschalig wonen geven bewoners een veilig en geborgen gevoel.

Speciale zorg bij dementie

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte. Daarom bieden we in onze zorgvilla’s speciale zorg bij dementie. Onze zorgteams zijn hiervoor opgeleid en worden in hun werk ondersteund door een specialistisch behandelteam. Dit behandelteam biedt specifieke medische behandeling en aanvullende zorg op onze locaties. Hierdoor is een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis voor onze bewoners vaak niet nodig en dat geeft veel rust. Met het persoonlijke zorgoproepsysteem dat bewoners bij zich dragen, kunnen zij eenvoudig een beroep doen op een zorgmedewerker. In alle zorgvilla’s zijn 24/7 zorgprofessionals aanwezig.

Vila Walgaerde

Luxe en comfort

Als zelfstandig thuis wonen niet meer gaat, is kleinschalig wonen bij Domus Valuas een aangenaam alternatief. De huiselijkheid, de vaste gezichten en duidelijke routines zorgen voor een veilig gevoel. Daarnaast krijgen onze bewoners luxe en comfort op het hoogste niveau. Zo zijn al onze zorgvilla’s uitgerust met een professionele keuken. Hier bereidt de (chef-)kok van de zorgvilla iedere dag heerlijke maaltijden met verse ingrediënten.

Doen waar je van houdt

Goede en liefdevolle zorg betekent ook: persoonlijke aandacht hebben voor onze bewoners en voor datgene wat voor hen het leven de moeite waard maakt. In onze zorgvilla’s heeft iedereen daarom volop ruimte om te doen wat hij of zij leuk vindt, zoals schilderen, wandelen, tuinieren of iets bakken. Daarnaast organiseren we regelmatig concerten, lezingen en filmmiddagen in huis waarbij ook familie en naasten van harte welkom zijn. Uiteraard zijn alle activiteiten geheel vrijblijvend.

Referentie verzorgende

Het positieve effect van muziek en beweging

Muziek en beweging hebben een positieve invloed op de hersenactiviteit en op het maken van contact. Daarom moedigen we onze bewoners aan om in beweging te blijven. Bijvoorbeeld door te bewegen op muziek, een lesje stoelyoga te doen of een rondje te maken op de digifiets. Ook hierbij geldt: niets hoeft, alles mag.

Familie en naasten

De zorg, liefde en aandacht van familie en naasten is onvervangbaar. Daarom zijn familie en naasten altijd welkom voor goed gezelschap, om (deels) mee te helpen zorgen en om activiteiten in huis bij te wonen.

Meer weten over kleinschalig wonen bij Domus Valuas?

Vraag gerust een informatiepakket aan of maak een afspraak voor een rondleiding in de zorgvilla van uw keuze via het aanvraagformulier. Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een rondleiding aanvragen? Bel gerust naar 085-0813213. Wij helpen u graag verder.

Woonzorglocatie Mariënhaven

Bekijk onze kleinschalige locaties

Huis ter Weegen

Huis ter Weegen

• Gespecialiseerd in dementiezorg
• Kleinschalig wonen met tuin
• Ervaren en betrokken team
• Vanaf 3.450,- (Wonen, service en welzijn)

Locatie:
Warnsveld
Koetshuys Erica

Koetshuys Erica

• Zorgvilla in centrum van Hilversum
• Persoonlijk activiteitenaanbod
• Zonnige tuin met terrassen
• Vanaf 3.950,- (Wonen, service en welzijn)

Locatie:
Hilversum

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Meer te weten komen over wonen bij Domus Valuas