Woonzorglocatie De Meerlhorst

Snelle opname bij Domus Valuas

Wanneer het plots niet meer mogelijk is om zelfstandig thuis te wonen, is het in de zorgvilla’s van Domus Valuas mogelijk om binnen enkele dagen met 24-uurs zorg te kunnen wonen. Dit komt veel voor bij ouderen met dementie, maar ook bij andere zorgvragen en in andere ingrijpende situaties. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of het acuut veranderen van een (thuis)situatie. Zo kan het voorkomen dat de mantelzorger (plots) de zorg niet meer kan dragen voor zijn of haar naaste of dat u van het een op het andere moment meer zorg nodig heeft dan de thuiszorg kan bieden.

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze woon- en zorgadviseurs

Samen bepalen

De ingrijpende situatie die dan speelt kennen wij als geen ander. Wij vinden het daarom heel belangrijk om de familie/verwanten van de bewoner zoveel als mogelijk bij het proces te betrekken. Samen met de bewoner, diens familie, verwanten en zorgprofessionals kijken wij naar de situatie. Samen wordt bepaald wat het best past bij de persoon en zijn of haar wensen.

Welke stappen kan ik ondernemen?

Het is aan te raden allereerst contact op te nemen met de huisarts of eventueel de casemanager om de situatie te bespreken. Er is tevens een zorgindicatie nodig voor een opname bij Valuas waar de huisarts mee kan helpen. Ook is het belangrijk inzichtelijk te maken wat de zorgvraag en zorgbehoefte is in de zoektocht naar een geschikte zorginstelling.

Hoe ziet het proces van aanvraag tot inhuizing?

Dit is per persoon verschillend en zo behandelen wij dit ook. Wij beoordelen uw vraag persoonlijk om tot de best passende oplossing te komen. Wel kunnen we de meest voorkomende situaties schetsen om u een beeld te geven van hoe een dergelijk proces eruitziet:

  1. Na contact met de (huis)arts of casemanager en het verkrijgen van een zorgindicatie start u uw onderzoek naar een passende zorginstelling. Een zorgindicatie is vereist om te kunnen wonen bij Valuas.
  2. Uzelf (familie/verwanten van bewoner) dient een aanvraag in bij DomusValuas, dit kan via het contactformulier, telefoon of mail. Het komt ook voor dat deze aanvraag wordt ingediend vanuit het ziekenhuis of de revalidatieafdeling. 
  3. Wij checken de beschikbaarheid op onze locaties. Is er op het moment van aanmelding (nog) geen plek beschikbaar in het huis naar uw voorkeur? Dan kijken wij naar de mogelijkheden om tijdelijk een plekje te krijgen in een ander Valuas huis in de buurt, tot er plek is in het huis van uw voorkeur.
  4. Wij bekijken en beoordelen uw zorgvraag en -indicatie: Welke hulpmiddelen zijn er nodig om u de juiste zorg en ondersteuning te bieden? Is wonen bij Domus Valuas voor u en uw indicatie een passende woon-zorgomgeving?
  5. Er vindt een intake plaats waarin u al uw vragen kunt stellen en samen met de bewoner, diens familie, verwanten en zorgprofessionals kijken wij naar de situatie. Samen wordt er bepaald wat er bij de bewoner en zijn of haar wensen past.
  6. Wij plannen de inhuizing op locatie en regelen de administratieve zaken met u die benodigd zijn. Ons team heet u van harte welkom!

Dit proces duurt ongeveer een 3-5 dagen, maar kan in sommige gevallen binnen 24-48 uur worden gerealiseerd, bijvoorbeeld in onze zorghotels en zorgappartementen.

Domus Valuas zorghotels

Zijn alle Valuas zorgvilla’s geschikt voor dementiezorg?

Al onze Domus Valuas huizen zijn geschikt voor mensen met dementie. Echter zijn onze huizen geen gesloten huizen. De voordeur is open en iedereen is vrij om te gaan en staan waar men wil. 

Afhankelijk van de fase van het dementieel proces stemmen we samen af of en welk huis van Domus Valuas het meest passend is. 

Ontwikkelt een bewoner dwaalgedrag gedurende de tijd dat de persoon bij ons woont, betekent dat niet dat iemand gelijk moet verhuizen. De situatie wordt multidisciplinair gemonitord en er worden diverse interventies op het dwaalgedrag genomen om ervoor te zorgen dat de desbetreffende bewoner meer rust ervaart en er minder dwaalgedrag zal voordoen.

In al onze huizen zorgen wij voor een dagstructuur en een zinvolle daginvulling. Zo worden er activiteiten georganiseerd rondom muziek, kunst, cultuur en creativiteit. Hieronder vindt u een overzicht van alle locaties in Nederland.

Woonzorglocatie De Meerlhorst

Waarom kiezen voor wonen bij Valuas?

Naast 24-uurs zorg en hoogwaardige service biedt Domus Valuas ruimte voor leven. Ons team geeft persoonlijke zorg en helpt u met wat zelf niet meer lukt. Het is voor ons van groot belang om de persoon achter de zorgvraag te kennen. Wat zijn uw interesses? Wat is uw lievelingsboek of -film? Heeft u groene vingers of bent u een groot liefhebber van kunst? Op deze manier zetten wij alles op alles om van onze huizen voor u een waar thuis maken. Wonen en leven zoals u dat gewend was. Uw welzijn staat centraal.

Van landelijk tot stadslocatie, van voormalig klooster tot ruimtelijke Friese boerderij; de zorgvilla’s van Domus Valuas zijn uniek, sfeervol en stijlvol. Passend bij de hoge levensstandaard die u gewend bent. 

Vila Walgaerde

Ervaring van bewoners en medewerkers

Lees meer verhalen
Woonzorglocatie De Meerlhorst

“De gezelligheid van medebewoners maakt het hier een bijzonder fijne plek.”

- , De Meerlhorst
Luxe verzorgingshuis

“De kleinschalige gezelligheid maakt het hier fijn wonen.”

- Bewoner, Villa Pavia

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Kunnen wij u ergens mee helpen?