Direct een belafspraak inplannen

Wilt u dat wij u bellen? Vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Woonzorglocatie De Meerlhorst

Meest gestelde vragen:

Bekijk hier alle vragen

Kan ik hier met mijn partner samen wonen?

Ja, dit is veelal mogelijk. De meeste van onze woonzorglocaties bieden ruime (twee- of meerkamer) appartementen. Bij ons dient één van de twee bewoners, bij samenwonen, over een zorgindicatie te beschikken. Na overlijden bieden wij de mogelijkheid om in het appartement te blijven wonen, ook als er geen zorgindicatie is.

Lees hier meer informatie over samenwonen met uw partner. Wilt u weten of er op uw voorkeurslocatie momenteel een geschikt echtpaarappartementen beschikbaar is? Belt u dan gerust met 085-0813213 of stuur ons een e-mail wonenbij@domusvaluas.nl

Voor wie is wonen bij Domus Valuas geschikt?

Bij Domus Valuas wonen onze vaste bewoners met een zorgindicatie. Gaat uw vraag over tijdelijk verblijf/zorghotel? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over ‘Zorg’.
Om te bepalen of een woonzorglocatie van Domus Valuas de juiste plek voor u is om permanent te komen wonen, wordt vooraf een inschatting gemaakt of wij uw zorg- en begeleidingsvraag op het door ons gewenste niveau kunnen leveren. De locatie- en relatiemanager beoordelen, eventueel met hulp van een specialist ouderengeneeskunde, of het wonen bij Domus Valuas voor u en uw (toekomstige) medebewoners verantwoord is.

Ondanks ons streven om aan veel zorgvragen te voldoen, zullen wij in sommige gevallen de benodigde beschutting, veiligheid en expertise niet (meer) kunnen leveren.

Bijvoorbeeld:

  • Bij ernstige gedragsproblematiek, zoals agressief gedrag, dat maakt dat een bewoner moeilijk kan (samen)leven op een locatie van Domus Valuas.
  • Bij een psychiatrisch ziektebeeld, waarvoor de benodigde zorg niet past binnen onze woonzorglocaties.
  • Bij onbegrepen gedrag, voortkomend uit een ziektebeeld, waardoor de veiligheid van u of van andere bewoners in het geding komt.
  • Bewoners met een sterke neiging tot dwalen. De locaties van Domus Valuas zijn niet gesloten en er wordt geen onvrijwillige zorg geboden. Onze ervaring is dat de veilige, huiselijke omgeving en een relatief klein zorgteam de neiging tot dwalen sterk kan verminderen en onrustige personen in onze huizen dikwijls tot rust komen. Dit is echter niet altijd van tevoren in te schatten waardoor een zorgvuldige afweging van belang is. Domus Valuas kan op het moment dat er een aanhoudende onveilige situatie is, besluiten dat de grenzen voor onze organisatie zijn bereikt. In dat geval zullen we met alle betrokkenen altijd op een zorgvuldige wijze toewerken naar een oplossing.
  • Bewoners in een revalidatietraject met een zeer specialistische zorgvraag. Per situatie zal bekeken worden of de benodigde (nacht-)zorg op voldoende niveau kan worden verleend.
  • Als een bewoner ondanks herhaalde waarschuwingen ernstige overlast blijft bezorgen aan de omgeving.
Wie doet mijn boodschappen?

Bij Domus Valuas woont u zelfstandig in uw eigen appartement. Wij bieden zorg en welzijnsactiviteiten aan. Mocht u gebruik willen maken van een boodschappenservice, dan doen wij dat graag voor u. Wij rekenen dat particulier aan u door. Hier leest u meer over de services die wij verlenen.