Wonen met zorg in Gouda

Gouda

Het Sint Jozefpaviljoen

Monumentaal pand

Centraal gelegen

Ruime appartementen

Persoonlijk woonadvies (Tel. 085-0813213)

Vanaf 3.900,- (Wonen, service en welzijn)

Het Sint Jozefpaviljoen

Graaf Florisweg 77, 2805 AH Gouda
T +31(0)182- 223 200

Ligging

In het voormalig weeshuis en rooms-katholiek ziekenhuis van Gouda is sinds december 2019 woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen gevestigd. Deze uniek plek is uitermate geschikt om in alle rust en ruimte te wonen met 24-uurs zorg in de nabijheid. Het Sint Jozefpaviljoen herbergt 34 ruime zorgappartementen, met een oppervlakte tussen de 50 en 100 m2. Geheel verzorgd wonen kan bij Het Sint Jozefpaviljoen vanaf 3.900 per maand. De prijs hangt onder meer af van de afmetingen van het appartement en de ligging.

Het Sint Jozefpaviljoen is gevestigd in het hoofdgebouw van de Sint Jozef locatie, het voormalig weeshuis en rooms-katholiek ziekenhuis. Op tien minuten wandelen bevindt zich het centrum van Gouda met talloze winkels, restaurants en musea. Verzorgingshuis Het Sint Jozefpaviljoen ligt voor de wijk Goudshof. Deze ‘nieuwe wijk’ bevat veel groenplekken en een waterrijke singel. De zorgvilla zelf beschikt over een ruime, besloten binnentuin met daarin onder meer een moestuin en wandelpaden.

Indeling

Het luxe verzorgingshuis is zeer ruim van opzet. De brede gangen geven een ruimtelijk gevoel en komen de mobiliteit ten goede. De mooie entree leidt naar het hart van de woonzorglocatie; de open keuken met aansluitend diverse gemeenschappelijke ruimten om te ontspannen, dineren of deel te nemen aan activiteiten. Hier bevinden zich diverse fijne plekken die uitnodigen tot het lezen van een boek, het nuttigen van een kop thee of koffie en het bijpraten met dierbaren. 

Het Sint Jozefpaviljoen herbergt 34 ruime zorgappartementen, verspreid over drie woonlagen. Een aantal zorgappartementen beschikt over een eigen buitenruimte. Waardoor een aantal appartementen ook zeer geschikt zijn voor bewoning door echtparen. De appartementen zijn gemakkelijk per trap of lift te bereiken. Elk appartement bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer (of slaapgedeelte), een kitchenette en een luxe badkamer met douche en toilet.Door het hele gebouw is rekening gehouden met het welbevinden van de bewoners. Zo is in iedere badkamer een infrarode warmteplaat ingebouwd. Voordeel daarvan is dat bewoners aangenaam warm blijven na het douchen. De wastafels zijn voorzien van handgrepen. 

Locatiemanager Het Sint Jozefpaviljoen

Locatiemanager Pieter de Jong heeft altijd in de zorg zijn werk gevonden. Vanaf zijn 18e werkte hij al als leerling-verpleegkundige in het ziekenhuis en later in de psychiatrie. Later heeft hij diverse managementposities in de zorg gehad. De laatste jaren als directeur van een aantal verpleeghuizen. Naast diverse scholingen in het management heeft Pieter de studie Sociologie afgerond. De ouderenzorg is zijn favoriete werkgebied geworden. Kwaliteit staat daarbij bovenaan. Zijn hart ligt bij de uitvoering van de zorg en vindt een waardevolle verbinding tussen de bewoner en de uitvoerende medewerkers goud waard! Hij is er trots op nu leiding te mogen geven in Het Sint Jozefpaviljoen. Een prachtig gebouw met een aansprekende historie in de stad waar hij ook al meer dan 30 jaar woont. 

 

Lees ook:

Kosten en financiering

Wij bieden een full servicepakket voor wonen en welzijn aan, waarbij comfort en topkwaliteit de norm zijn. Hiervoor rekenen wij een vast maandtarief, bestaande uit een component ‘wonen’ en een component ‘welzijn’. Lees verder voor de opbouw van de maandelijkse kosten voor wonen (huur en woonservice) en welzijn. En meer informatie over de financiering van de zorg, veelal gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Meer over kosten en financiering

Service en welzijn

Domus Valuas biedt door heel Nederland appartementen met zorg. U kunt 24 uur per dag rekenen op de aanwezigheid van zorg. Wij geven persoonlijke zorg en alleen wat niet meer lukt, nemen we over. Onze smaakvol ingerichte zorgvilla’s, op prachtige locaties, ademen een huiselijke sfeer met ruimte voor ieders wensen. Daar hoort goed en vers eten en drinken bij, bereid door onze (chef)kok. En een activiteitenaanbod wat aansluit op uw wensen.

Meer over service en welzijn

Zorg

Ouderen die een mooie woonplek zoeken en zorg nodig hebben, kiezen voor Domus Valuas. Wij bieden een nieuw thuis. Naast fijn wonen en activiteiten, bieden we hoogwaardige zorg en begeleiding voor mensen met geheugenproblematiek, een lichamelijke zorgvraag of een combinatie van die twee. Aan elke locatie is een behandelteam verbonden.

Meer over zorg

Tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg met verblijf nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt u graag op vakantie, maar heeft u zorg nodig. Voor tijdelijke zorg kunt bij een van onze zorghotels terecht. Ook hebben een aantal locaties zorghotelappartementen beschikbaar, speciaal ingericht voor tijdelijk verblijf.

Ervaring van bewoners en medewerkers

Lees meer verhalen
Referentie Verzorgende - Lucas

“Ik vind het geweldig om een glimlach op het gezicht van onze bewoners te zien. Het is een privilege om deel uit te maken van hun leven en hen te ondersteunen bij hun dagelijkse behoeften.”

- Verzorgende, Het Hendrickszhuys
Referentie bewoner van St Jozefpaviljoen

“De ruimte voor persoonlijke aandacht is hier zo groot, dat maakt het voor mij heel fijn wonen. Ik heb zelfs mijn eigen schilders ruimte.”

- Bewoner, Het Sint Jozefpaviljoen

Het Sint Jozefpaviljoen op de kaart

Brummen

Landgoed Klein Engelenburg

Het Hendrickszhuys - Amsterdam

Amsterdam

Het Hendrickszhuys

Amsterdam

De Uylenburgh

Residence Haganum

Vught

Villa le Monde

Haarlem

Hildebrand

Woonzorglocatie Magistraat

Rotterdam

De Magistraat

De Sterreschans woonzorglocatie

Nijmegen

De Sterreschans

Huis ter Weegen

Warnsveld

Huis ter Weegen

Koetshuys Erica

Hilversum

Koetshuys Erica

Vila Walgaerde tuin

Hilversum

Villa Walgaerde

Woonzorglocatie Mariënhaven

Warmond

Mariënhaven

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Zeist

Landgoed de Wulperhorst

Baarn

Holland

Benvenuta

Hilversum

Benvenuta

Wonen met zorg in Gouda

Gouda

Het Sint Jozefpaviljoen

Villa Molenenk zorgvilla

Deventer

Villa Molenenk

Villa Oranjepark in Oegsgeest

Oegstgeest

Villa Oranjepark

Woonzorglocatie De Meerlhorst

Heemstede

De Meerlhorst

Woonzorglocatie Huis ter Weegen

Warnsveld

Huis Welgelegen

De Lindeborg in Utrecht

Utrecht

De Lindeborg

Woonzorglocatie Den Bosch

's-Hertogenbosch

De Boschstede

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Oegstgeest

Het Witte Huis

Woonzorglocatie De Vermeer

Amsterdam

De Vermeer

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Aldeboarn

Boarnsterhim State

Woonzorglocatie Slingerbosch

Huizen

Slingerbosch

Woonzorglocatie Villa Pavia

Oirschot

Landgoed Groot Bijstervelt

Zwolle

Residence Coestraete

Residence Haganum

Den Haag

Residence Haganum

Woonzorglocatie Villa Pavia

Zeist

Villa Pavia

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Zeist

Zorghotel de Wulperhorst – Het Koetshuis

Woonzorglocatie Villa Pavia

Oirschot

Zorghotel Groot Bijstervelt – Het koetshuis

Residence Haganum

Den Haag

Zorghotel Residence Haganum

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Aldeboarn

Zorghotel Boarnsterhim State

Woonzorglocatie Mariënhaven

Warmond

Zorghotel Mariënhaven

Woonzorglocatie Huis ter Weegen

Warnsveld

Zorghotel Huis Welgelegen

Huis ter Weegen

Warnsveld

Zorghotel Huis ter Weegen

Zwolle

Zorghotel Residence Coestraete

Prijsindicatie Tijdelijk Verblijf

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier niet bij? Bekijk hier de meest gestelde vragen

Moet ik zelf voor de was zorgen?

Nee, bij Domus Valuas hebben wij een wasservice bij de woonservicekosten inbegrepen; dit betreft kleding en linnengoed. Stoomgoed is niet inbegrepen, maar dit kunnen wij wel voor uw verzorgen. De kosten worden particulier doorberekend.

Krijg ik huishoudelijke hulp?

Ja, binnen het maandtarief zit de schoonmaak van uw appartement en de algemene ruimten. Wilt u meer weten over wat er binnen het maandtarief valt? Leest u dan hier gerust meer over de kosten.

Kan ik mijn eigen inrichting / meubilair meenemen?

Ja, bij Domus Valuas huurt u uw eigen appartement. U kunt dit appartement inrichten zoals u wenst, met daarbij uiteraard uw eigen meubilair en accessoires.

Esther Limpens staat u graag te woord

Relatiemanager

Kunnen wij u helpen?

Voor al uw vragen over wonen bij Domus Valuas
Tel. 085-0813213

Direct contact met de locatie
Tel. 0182-223200 (10:00 en 16:00 uur)

Meer te weten komen over Het Sint Jozefpaviljoen