“Behoud de eigen regie, koester mooie momenten, en blijf actief bijdragen aan het plezier in het leven.”

Mevrouw Poggemeier werd op 24 juni 1948 in Utrecht geboren. In haar jongere jaren is zij voor de liefde naar Amsterdam gekomen. Na het behalen van haar opleidingen Verpleegkundige A, kraamverzorgster B en H.B.O.V, werd ze in 1975 de jongste directrice van het herstellingsoord “Decaije” in Vorden, Gelderland. Haar overleden echtgenoot ontmoette ze tijdens het zeilen, een bijzondere ontmoeting die haar leven kleur gaf.

Een nieuw begin

In april 2022 onderging mevrouw Poggemeier een hersenbloeding en een infarct. Na een revalidatieperiode vond ze een nieuw thuis in De Uylenburgh, een stijlvolle woonzorglocatie van Domus Valuas in hartje Jordaan, Amsterdam. Ondanks de uitdagingen behield ze een positieve instelling en leerde ze te kijken naar wat wel mogelijk is.

“Ik vind het fijn hier in De Uylenburgh. Het eten is hier heerlijk! De koks zijn benaderbaar en dat vind ik belangrijk. Ik laat mij elke dag door hen verrassen. Nieuwsgierigheid in het leven houdt mij jong. Uiteindelijk moet je ook zelf voor de gezelligheid zorgen. Hoe benaderbaar ben je zelf, wat doe je wat doe je niet? Ik observeer graag, verdiep mij in de mens en zorg altijd voor de verbinding. Ik vraag het maximale van mezelf. Van anderen verwacht ik dat niet. Het heeft mij een hoop gebracht. Ik ga 100 worden!”

Domus Valuas: waar zorg een ervaring is

Met 33 particuliere, stijlvolle locaties in Nederland biedt Domus Valuas liefdevolle zorg en hoogwaardige service. Het welbevinden van bewoners staat centraal, en mevrouw Poggemeier is daar een levend voorbeeld van. Haar persoonlijke regie en positieve instelling tonen de kracht van zelfstandigheid, gesteund door zorg op maat.

Campagne ruimte voor plezier

Dierenliefhebber

Nu, op haar huidige woonplek, straalt mevrouw Poggemeier in haar rol als OOPOEH (Oppas voor Ouderen en Honden). Elke woensdag zorgt ze voor Dexter, een bijna 13-jarige labrador. Samen maken ze wandelingen door de Jordaan, genieten van kunst, en brengen levendigheid in de buurt.

“Dexter, wordt om 8:15 uur gebracht en om 17:15 uur wordt hij weer opgehaald. Ik ga met hem wandelen door de straatjes van de Jordaan. Ik maak een rondje door de Hazenstraat, de Konijnenstraat en de Elandsgracht. Ik kijk wat in de etalages en maak een praatje met de mensen die ik tegenkom. Ik ben een kunstliefhebber en vind het dan ook heerlijk kunst in de buurt te bekijken. Er valt hier altijd wel wat te beleven. In de Hazenstraat kennen de mensen mij inmiddels. “

Levenswijsheid en plezier

Mevrouw Poggemeier omarmt het leven met nieuwsgierigheid en humor. Lezen, muziek, creativiteit en gezelligheid met medebewoners vullen haar dagen. Haar advies: behoud de eigen regie, koester mooie momenten, en blijf actief bijdragen aan het plezier in het leven.

De Uylenburgh als thuis

Een jaar geleden verhuisde mevrouw Poggemeier naar een appartement met uitzicht op de gracht. In De Uylenburgh vindt ze plezier in creatieve middagen en geniet ze van muzikale vrijdagen. Hier, waar goed voor elkaar wordt gezorgd, koestert ze de blijvende herinneringen en leeft ze voluit.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb interesse in de volgende locatie(s):*