Terug naar overzicht

Interview meneer Hiemstra, bewoner De Meerlhorst

De Meerlhorst is een prachtige villa aan de statige Van Merlenlaan. Ooit was dit de bibliotheek van Heemstede. Sommige bewoners herinneren zich nog dat ze er als kind kwamen om hun boeken uit te zoeken. De villa is een aantal jaar geleden volledig herbouwd en telt nu zeventien royale appartementen, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Ook voor echtparen is het hier goed wonen.

Dat was ook de ervaring van Hylko Hiemstra (94), die hier enkele jaren geleden met zijn vrouw kwam wonen. Meneer Hiemstra is geboren in Heemstede. Ook hij herinnert zich de vroegere Meerlhorst nog goed. In een comfortabele stoel in de hal, met uitzicht op de monumentale Vrijheidsdreef die naar het Groenendaalse bos voert, vertelt hij over zijn keuze. “Als senior purser bij de KLM vloog ik de hele wereld over. Ik had een groot netwerk en toen ik er stopte hebben we besloten ons in Californië te vestigen. Voor de kinderen was dat wennen! We hadden een groot huis in San Diego. De kinderen zijn gek genoeg allebei terug naar Nederland gegaan.

Toen mijn vrouw problemen met haar gezondheid kreeg hebben zij hier een plek voor ons gezocht. Ik denk dat ze wel vijftien huizen bezocht hebben. De Meerlhorst sprong er uit. Wij hadden het zelf niet gezien, maar ik ben het met ze eens. Dit is de beste plaats van heel Kennemerland. En de second best place om te leven. Mijn vrouw is hier zo goed verzorgd.” Meneer Hiemstra geniet van de kleinschaligheid van De Meerlhorst. “Het is goed bij te benen, je kent iedereen. Ik krijg de zorg die ik nodig heb. Men is bijzonder behulpzaam.”

Blijf op de hoogte en schrijf u in op onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb interesse in de volgende locatie(s):*

Referentie bewoner van Huis ter Weegen