Brummen

Landgoed Klein Engelenburg

Aan de rand van de Veluwe

Gelegen op een landgoed

Landhuis, orangerie en aangebouwde vleugels

Persoonlijk woonadvies (Tel. 085-0813213)

Vanaf 3.400,- (Wonen, service en welzijn)

Landgoed Klein Engelenburg

Spoorstraat 1, 6971 CA Brummen
T +31(0)575- 567 080

Ligging

Landgoed Klein Engelenburg ligt aan de rand van de Veluwe in Gelderland, in het groene gebied tussen Zutphen, Arnhem en Apeldoorn. De locatie is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Station Brummen ligt op loopafstand en over verharde paden loopt u zo de gezellige dorpskern in.

Dichtbij het landhuis staat de orangerie. Het ontwerp van de aangebouwde vleugels is modern en bestaat vrijwel geheel uit glas en riet, goed afgestemd op het landschapspark. Naast appartementen bevinden zich hier ook een activiteitenruimte en een riante huis- en eetkamer. Hier worden de maaltijden geserveerd die vers bereid worden in de professionele keuken. De koks werken veelal samen met lokale leveranciers en biologische boeren uit de omgeving.

Indeling

Wanneer u de statige hal van het landhuis binnengaat, ervaart u direct wat dit monument zo bijzonder maakt. Een indrukwekkend trappenhuis met marmeren vloer, glas-in-loodramen, vleugel en ornamenten plafond betreft slechts de entree. Vanuit deze hal kunt u in één oogopslag de gemeenschappelijke woonkamer, de dinerzaal en de bibliotheek zien. In de centrale herenkamer wordt door de bewoners regelmatig gebridged, met een lekkere versnapering erbij. Via deze ruimte heeft u toegang tot het zonnige en beschutte terras op het zuiden, met uitzicht over het prachtige landgoed.

Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Er zijn diverse appartementen geschikt voor echtparen. Ook is er in alle appartementen een persoonlijke alarminstallatie aanwezig, waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. In Klein Engelenburg kunt u ook tijdelijk verblijven, bijvoorbeeld te herstellen na een ziekenhuis opname. Beide panden zijn volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Locatiemanager Landgoed Klein Engelenburg

Locatiemanager Johan Knopf is sinds januari 2023 eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze bijzondere historische locatie Klein Engelenburg. Johan heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van management, financiën, bedrijfskunde en verandermanagement en is inmiddels al meer dan 40 jaar leidinggevende in de zorgsector breed. Hij heeft als leidinggevende/bestuurder in het ziekenhuis, de wijkverpleging en bij verschillende organisaties in de langdurige ouderenzorg gewerkt, waarvan ook een paar jaar als interim-manager via BMC en EIFFEL. Daarnaast is hij nog steeds wijkverpleegkundige. “Ik draag de zorg vanuit de inhoud een warm hart toe en zet me nog steeds met passie volledig in voor een zo optimaal mogelijk woon-, zorg- werk en leefklimaat voor cliënten en medewerkers”.

Lees ook:

Kosten en financiering

Wij bieden een full servicepakket voor wonen en welzijn aan, waarbij comfort en topkwaliteit de norm zijn. Hiervoor rekenen wij een vast maandtarief, bestaande uit een component ‘wonen’ en een component ‘welzijn’. Lees verder voor de opbouw van de maandelijkse kosten voor wonen (huur en woonservice) en welzijn. En meer informatie over de financiering van de zorg, veelal gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Meer over kosten en financiering

Service en welzijn

Domus Valuas biedt door heel Nederland appartementen met zorg. U kunt 24 uur per dag rekenen op de aanwezigheid van zorg. Wij geven persoonlijke zorg en alleen wat niet meer lukt, nemen we over. Onze smaakvol ingerichte zorgvilla’s, op prachtige locaties, ademen een huiselijke sfeer met ruimte voor ieders wensen. Daar hoort goed en vers eten en drinken bij, bereid door onze (chef)kok. En een activiteitenaanbod wat aansluit op uw wensen.

Meer over service en welzijn

Zorg

Ouderen die een mooie woonplek zoeken en zorg nodig hebben, kiezen voor Domus Valuas. Wij bieden een nieuw thuis. Naast fijn wonen en activiteiten, bieden we hoogwaardige zorg en begeleiding voor mensen met geheugenproblematiek, een lichamelijke zorgvraag of een combinatie van die twee. Aan elke locatie is een behandelteam verbonden.

Meer over zorg

Tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg met verblijf nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt u graag op vakantie, maar heeft u zorg nodig. Voor tijdelijke zorg kunt bij een van onze zorghotels terecht. Ook hebben een aantal locaties zorghotelappartementen beschikbaar, speciaal ingericht voor tijdelijk verblijf.

Kom sfeer proeven en meld u aan voor één van onze inloopdagen

Onze locaties organiseren regelmatig inloopdagen voor mensen die zich oriënteren op een woonzorgomgeving met klasse. Tijdens deze inloopdag geven wij u graag alle informatie over het woongemak, de hoogwaardige dienstverlening met 24-uurszorg en de ruime appartementen. Meld u vrijblijvend aan.

Aanmelden
Woonzorglocatie De Vermeer

Ervaring van bewoners en personeel

Lees meer verhalen
Referentie bewoner van Klein Engelenburg

“De maaltijden worden met veel liefde bereid. Er staat elke dag iets lekkers op het menu.”

- Bewoner, Villa le Monde
Referentie verzorgkundige

“Ik vind het fijn er te kunnen zijn voor de bewoners. We hechten waarden aan liefdevolle zorg. We maken plezier met elkaar en hebben het gezellig. ”

- Verzorgende, De Magistraat

Landgoed klein Engelenburg op de kaart

Brummen

Landgoed Klein Engelenburg

Het Hendrickszhuys - Amsterdam

Amsterdam

Het Hendrickszhuys

Amsterdam

De Uylenburgh

Residence Haganum

Vught

Villa le Monde

Haarlem

Hildebrand

Woonzorglocatie Magistraat

Rotterdam

De Magistraat

De Sterreschans woonzorglocatie

Nijmegen

De Sterreschans

Huis ter Weegen

Warnsveld

Huis ter Weegen

Koetshuys Erica

Hilversum

Koetshuys Erica

Vila Walgaerde tuin

Hilversum

Villa Walgaerde

Woonzorglocatie Mariënhaven

Warmond

Mariënhaven

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Zeist

Landgoed de Wulperhorst

Baarn

Holland

Benvenuta

Hilversum

Benvenuta

Wonen met zorg in Gouda

Gouda

Het Sint Jozefpaviljoen

Villa Molenenk zorgvilla

Deventer

Villa Molenenk

Villa Oranjepark in Oegsgeest

Oegstgeest

Villa Oranjepark

Woonzorglocatie De Meerlhorst

Heemstede

De Meerlhorst

Woonzorglocatie Huis ter Weegen

Warnsveld

Huis Welgelegen

De Lindeborg in Utrecht

Utrecht

De Lindeborg

Woonzorglocatie Den Bosch

's-Hertogenbosch

De Boschstede

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Oegstgeest

Het Witte Huis

Woonzorglocatie De Vermeer

Amsterdam

De Vermeer

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Aldeboarn

Boarnsterhim State

Woonzorglocatie Slingerbosch

Huizen

Slingerbosch

Woonzorglocatie Villa Pavia

Oirschot

Landgoed Groot Bijstervelt

Zwolle

Residence Coestraete

Residence Haganum

Den Haag

Residence Haganum

Woonzorglocatie Villa Pavia

Zeist

Villa Pavia

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Zeist

Zorghotel de Wulperhorst – Het Koetshuis

Woonzorglocatie Villa Pavia

Oirschot

Zorghotel Groot Bijstervelt – Het koetshuis

Residence Haganum

Den Haag

Zorghotel Residence Haganum

Woonzorglocatie Boarnsterhim State

Aldeboarn

Zorghotel Boarnsterhim State

Woonzorglocatie Mariënhaven

Warmond

Zorghotel Mariënhaven

Woonzorglocatie Huis ter Weegen

Warnsveld

Zorghotel Huis Welgelegen

Huis ter Weegen

Warnsveld

Zorghotel Huis ter Weegen

Zwolle

Zorghotel Residence Coestraete

Prijsindicatie Tijdelijk Verblijf

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier niet bij? Bekijk hier de meest gestelde vragen

Hoe vaak zijn er maaltijden?

Driemaal per dag zijn er maaltijden, waarbij de (chef-)kok elke dag verse uitgebalanceerde maaltijden voor u kookt waarbij we rekening houden met dieetwensen. Dit betreft: het ontbijt, de lunch en het diner. Het diner bestaat uit driegangen. Daarnaast kunt u de hele dag door koffie en thee drinken en zorgen we gedurende de dag voor lekkernijen en fruit.

 

Kan ik zelf koken in mijn appartement?

De meeste appartementen beschikken over een keuken of een pantry (een kleine keukenopstelling met koelkast, magnetron, aanrecht en kastjes). Vanwege veiligheidsredenen is er geen kooktoestel aanwezig. Driemaal per dag worden maaltijden bereid door een (chef-)kok. U kunt deze in de gezamenlijke dinerruimte of in uw eigen appartement nuttigen. Dit kan per locatie verschillen, want niet elk appartement heeft een pantry.

Welke activiteiten worden georganiseerd?

Bij Domus Valuas bieden we een groot pakket aan activiteiten aan, rekening houdend met de interesses van de bewoners van die locatie. Het betreft gezamenlijke, maar ook individuele activiteiten. Lees hier meer over ons uitgebreide welzijnspakket.

 

 

Dorien Kuska staat u graag te woord

Relatiemanager

Kunnen wij u helpen?

Voor al uw vragen over wonen bij Domus Valuas
Tel. 085-0813213

Direct contact met de locatie
Tel. 0575-567080 (10:00 en 16:00 uur)

Meer te weten komen over Landgoed klein Engelenburg

Landgoed Klein Engelenburg Woonzorg inloopdag

Ontdek onze woonzorglocatie!

Kom en ervaar de sfeer tijdens één van onze *inloopmiddagen op  iedere eerste donderdag van de maand.

*aanmelding vooraf is vereist.

Tot ziens op onze inloopmiddag.