Wonen met zorg in Haarlem

Kosten en
financiering

Wij bieden u een volledig pakket van hoogwaardige services rond wonen, zorg en welzijn voor een vast tarief per maand. Bent u blijvend aangewezen op 24 uur per dag zorg? Dan krijgt u de kosten voor de zorg meestal vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

De kosten van uw verblijf bij Domus Valuas

Net als thuis, heeft u bij ons uw vaste lasten voor wonen, energie, telefoon, internet, verzekeringen en huishoudelijke kosten. Wij hebben deze onderverdeeld in huur, woonservices en welzijnsservices. Deze kosten betaalt u zelf.

Huur van uw appartement

U heeft bij ons uw eigen appartement dat van alle gemakken voorzien is. Hiervoor betaalt u maandelijks huur. De huurprijs is afhankelijk van de zorgvilla waar u woont en van de grootte en ligging van uw appartement.

Woonservices

Jaarlijks betaalt u een voorschot voor woonservices. Deze kosten hebben betrekking op allerlei services die komen kijken bij het wonen in de zorgvilla. Na afloop van het jaar wordt er een afrekening gemaakt met de werkelijke kosten. De woonservices bestaan uit:

  • Levering energie (gas, water en elektra)
  • Gebruik roerende zaken in het appartement en gemeenschappelijke ruimten
  • Herstelwerkzaamheden in/aan het appartement en de gemeenschappelijke ruimten
  • Tuinonderhoud
  • Verwerken en afvoeren huisvuil*
  • Centrale tv, telefoon- en internetaansluiting
  • Videobewaking en/of alarmering
  • Schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten
  • Administratieve werkzaamheden

*Exclusief afvalstoffenheffing

Vila Walgaerde

Welzijnsservices

In onze zorgvilla’s woont u met veel service, luxe en comfort. Daarnaast bieden we een aangenaam en afwisselend programma van (culturele) activiteiten in huis. Voor deze welzijnsservices betaalt u samen met de andere bewoners een vast bedrag per maand. De welzijnsservices bestaan uit:

 • Hoogwaardige maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en snacks, vers bereid door een eigen, professionele kok en alle drankjes
 • Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften
 • 24/7 aanwezigheid van gekwalificeerde zorgmedewerkers
 • Gebruik van een zorgoproepsysteem
 • Schoonmaak van het eigen appartement
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
 • Hulp bij de aanvraag van extra zorg en hulpmiddelen

 

Woonzorglocatie De Meerlhorst

De kosten van de zorg die u krijgt

Naast huur, woonservices en welzijnsservices krijgt u bij ons de zorg zoals die beschreven staat in uw zorgindicatie. Deze zorg wordt grotendeels vergoed vanuit de Wlz. U betaalt alleen een eigen bijdrage.

Zorg op indicatie vanuit de Wlz

De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben. Om Wlz-zorg te krijgen, heeft u een indicatie nodig. Deze zorgindicatie geeft aan hoeveel en welke zorg u nodig heeft. Deze zorg krijgt u dan bij ons. U kunt de indicatie zelf aanvragen bij het CIZ of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Eigen bijdrage

Iedereen die zorg krijgt vanuit de Wlz betaalt een deel daarvan zelf: de eigen bijdrage. Dit geldt ook als u voor een PGB heeft gekozen. Deze eigen bijdrage is minimaal € 200,40 en maximaal € 1052,20 per maand. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw indicatie, inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling. Wilt u weten hoe hoog uw eigen bijdrage is per periode van 4 weken, ga dan naar www.hetcak.nl en vul bij de rekenmodule ‘Hulp of zorg thuis’ in.

Ziektekostenverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. Dit geldt ook voor bewoners van een zorginstelling of zorgvilla. U krijgt bij ons veel zorg, maar soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld zorg van een medisch specialist of als u een operatie moet ondergaan. Deze kosten vallen onder uw zorgverzekering. Daarom heeft u altijd ook een ziektekostenverzekering nodig.

Aanvullende services

Naast de services wonen, welzijn en zorg kunnen wij nog aanvullende services leveren, zoals de huur van een elektrisch hoog-laagbed, het laten stomen van uw kleding en begeleiding bij individuele uitstapjes. Deze aanvullende services zijn voor eigen rekening. Ook kunt u naast de geïndiceerde uren zelf extra particuliere uren zorg inkopen. Hiervoor hanteren we het geldende tarief van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

+31(0)85-0645910

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Blijf op de hoogte en schrijf nu in op onze nieuwsbrief

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan uw gegevens in

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb interesse in de volgende locatie(s):*