Referentie verzorgende

Exclusieve zorg en persoonlijke aandacht voor uw ouder(s)

Domus Valuas biedt al voor een lange tijd kleinschalig wonen aan. Ouderen beschikken bij ons over een seniorenwoning, oftewel een eigen luxe zorgappartement, waarin zij zelfstandig wonen met de mogelijkheid om 24-uur per dag zorg in te schakelen. Bij Domus Valuas ontvangt uw vader of moeder de persoonlijke aandacht die zij graag willen. Waarom een particuliere seniorenwoning huren voor uw ouders?

Kleinschalig wonen

Door kleinschalig wonen kennen bewoners elkaar allemaal en het vaste zorgteam kent de individuele wensen van alle bewoners. Men omschrijft het als ‘een tweede familie’ en hierdoor voelt uw vader en/of moeder van hoge leeftijd zich erg thuis. Binnen alle locaties is er een vaste locatiemanager aanwezig, zij onderhouden het contact met het team, ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen, ergotherapeuten, psychologen, fysiotherapeuten en met de mantelzorger. De lijnen zijn kort binnen het kleinschalige wonen, dit maakt het schakelen onderling gemakkelijk en zorgt dat de kwaliteit van zorg blijft gewaarborgd. Alle locatiemanagers hebben een verpleegkundige achtergrond, waardoor zij zelf bij kunnen springen.

Zelfstandig of samen blijven wonen

Alle bewoners hebben een ruim, door hen zelf ingericht luxe zorgappartement met woon- en slaapgedeelte en een aparte badkamer. Waarbij indien nodig de vierentwintig uur per dag aanwezige zorg kan worden opgeroepen. Er zijn zowel een- als tweepersoons appartementen, uniek binnen de particuliere ouderen zorg is dat partners in de seniorenwoning bij elkaar blijven wonen, ook wanneer er één zorgindicatie is afgegeven. De volledige zorg wordt dan uit handen genomen. Daarnaast mag de partner, wanneer de echtgenoot komt te overlijden, zonder indicatie hier blijven wonen.

Activiteitenprogramma

Er is een breed activiteitenaanbod, waarbij de persoonlijke wensen zoveel mogelijk worden afgestemd op het aanbod. Er zijn wekelijks (klassieke)concerten, creatieve middagen, sport- en spelactiviteiten. Het aanbod is zeer divers, van muziektherapie, bloemschikken, beautymiddagen tot uitstapjes naar musea. Alle locaties beschikken over moderne technologie ter ondersteuning van het activeren van lichaam en geest. Lees hier meer.

Woonzorglocatie De Meerlhorst

Bewegen

Gelijkgestemden

Zelfstandig wonen wordt afgewisseld met doelgroepgerichte activiteiten. Omdat men veelal met gelijkgestemden binnen een particuliere woonzorglocatie verblijft, wordt er onderling sneller contact met de medebewoners gemaakt. Regelmatig ontstaan er vriendschappen door de gedeelde interesse.

Verse maaltijden

Dagelijks kookt een kok verse maaltijden en als de kok een keer vrij is, wordt een plaatselijke traiteur ingeschakeld. Heel soms is er een frietje met snack of Chinees, omdat bewoners dat ook lekker vinden. Familie en/of vrienden, kennissen kunnen altijd blijven eten. Tijdens de maaltijden is er altijd professionele begeleiding van medewerkers, die zorgen voor een aangename sfeer en wanneer gewenst, bieden zij de nodige ondersteuning.

Tijdelijk verblijf

Leegstaande appartementen worden in afwachting van nieuwe bewoning gebruikt voor twee doeleinden: eerstelijnsverblijf (ELV) of als herstellingsoord. Een huisarts of specialist kan dit aanvragen. Het maximale verblijf is dan drie maanden, het komt geregeld voor dat iemand hierna als vaste bewoner blijft, omdat terug naar huis gaan helaas toch niet blijkt te lukken. Maar vooral omdat het wonen in deze huizen hen eigenlijk heel goed bevalt. Meer informatie? Lees hier meer, vraag een brochure aan of plan een rondleiding in.

Ervaring van bewoners en medewerkers

Lees meer verhalen

“Bij Domus Valuas woon ik met comfort en luxe zoals ik gewend ben.”

- Bewoner, Residence Haganum

“"Ik voel me vertrouwd, ik heb het hier uitstekend."”

- Bewoner, Groot Bijstervelt

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Kunnen wij u ergens mee helpen?