Persoonlijke aandacht is essentieel voor onze bewoners

Domus Valuas is een kleinschalige woonzorgorganisatie waar de bewoners centraal staan. Er wordt ruimschoots rekening gehouden met de persoonlijke wensen en mogelijkheden van onze bewoners. Gehoord en gezien worden, dit is volgens ons de essentie. Ouderen leven bij Domus Valuas in een eigen particulier zorgappartement, hier hebben zij de privacy en comfort zoals zij dat gewend zijn. Doordat wij er écht voor onze bewoners zijn, weten wat ze nodig hebben. Hierdoor is het niet alleen fijn wonen, maar ook prettig om bij Domus Valuas te leven.

Wilt u meer weten over ouderenzorg bij Domus Valuas?

Bent u benieuwd naar onze kleinschalige woonzorglocaties en hoe onze bewoners zich hier voelen? Bekijk dan zeker onze (korte) films die een goede impressie geven van het leven in een particuliere zorgvilla of lees de persoonlijke ervaringsverhalen van onze bewoners.

De knoppen hiernaast kunt u gebruiken om – vrijblijvend – een brochure aan te vragen of een rondleiding te laten inplannen op een van onze woonzorglocaties. U bent van harte welkom!

Samen eten

Onze zorg voor ouderen richt zich op het welbevinden van de bewoners. Wij bieden onze bewoners waar nodig, een luisterend oor. Belangrijke momenten hierbij zijn de dagelijkse maaltijden. Een gezonde en voedzame maaltijd begint met creëren van een prettige en ontspannen omgeving, waarbij iedereen zich thuis voelt.

Daarbij hoort ook dat wij onze bewoners stimuleren om de maaltijden gezamenlijk te nuttigen. Onze medewerkers eten regelmatig gezellig mee. Naast de gezelligheid, geeft het ons de mogelijkheid om individuele ondersteuning te bieden waar nodig. We zorgen daarmee voor een fijne maaltijdbeleving.

 

Referentie verzorgkundige

Bewegen

Bloemschikken en opfleuren van de leefomgeving

Al onze locaties zijn voorzien van gemeenschappelijke ruimtes, waaronder vaak meerdere woonkamers. In deze ruimten worden iedere dag activiteiten georganiseerd door een ervaren team van activiteitenbegeleiders en waar nodig met ondersteuning van vrijwilligers en professionals van buitenaf. Op veel locaties staat bijvoorbeeld bloemschikken op het programma, hier kunnen vrienden, kennissen en familie aan deelnemen. Deze activiteit is niet alleen leuk voor de bewoner, het siert ook het huis. Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van seizoensbloemen. Het is altijd prachtig om te zien hoe de omgeving ervan opfleurt, ook is het leuk om te zien hoe trots onze bewoners zijn, omdat ze zelf een bijdrage hebben geleverd aan de aankleding van hun leefomgeving.

Spelletjes spelen

Daarnaast staat er op de locaties altijd een kast vol met (bord)spellen. Zowel individueel als in groepsverband is er, voor de liefhebbers, dagelijks tijd om een spel te spelen. Het team van welzijn heeft hiervoor een vast aantal vrijwilligers, activiteitenbegeleiders en vaak zelfs een coördinator Welzijn. Er zijn ook locaties waarbij de bewoners zelfstandig bridgen en een ware bridgeclub in stand weten te houden.

 

Referentie Verzorgende - Lucas

Bewegen

Keuze in voeding

Inspraak van bewoners op de maaltijden wordt altijd gewaardeerd. Onze koks bereiden op bijna alle locaties ter plekke een hoogwaardige maaltijd. Hierdoor zijn zij zichtbaar en in staat om van tijd tot tijd te toetsen wat de wensen van de bewoners zijn. Op een aantal locaties zijn zelfs menucommissies waarin u uw ideeën kunt inbrengen.

Persoonlijke wensen

Persoonlijke aandacht is bij het in kaart brengen van wensen essentieel. Want als wij de bewoners niet kennen, weten we ook niet wat hun hartenwensen zijn. Er is wederzijds vertrouwen nodig om dit samen te ontdekken. Het lukt ons verrassend vaak om erachter te komen wat een bewoner nog eens graag zou willen ondernemen. Het zit soms in kleine dingen, zoals even terugkeren naar het ouderlijke huis of een bezoek aan een stad en een haring eten op de markt. Domus Valuas organiseert, faciliteert en begeleidt de gehele activiteit. Waardoor de wens van een bewoner vaak toch nog onverwacht in vervulling gaat.

Ervaring van bewoners en medewerkers

Lees meer verhalen

“Bij Domus Valuas woon ik met comfort en luxe zoals ik gewend ben.”

- Bewoner, Residence Haganum

“"Ik voel me vertrouwd, ik heb het hier uitstekend."”

- Bewoner, Groot Bijstervelt

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Kunnen wij u ergens mee helpen?