Muzieksessie met Koen

Ravensberg kwam langs op Huis Welgelegen voor een muzieksessie. Dat was voor ons de eerste keer. Wat zo’n muzieksessie dan inhield, dat zouden we wel ervaren.

Muzieksessie, dat was met Koen voor de eerste keer. Hij kwam binnen met gitaar en een kist vol andere muziekinstrumenten. Terwijl hij op zijn gitaar tokkelde, kwamen de bewoners één voor één de herenkamer binnen. Koen vertelde dat hij niet alleen muziek maakt, maar ook tuinman was. De bewoners van Huis Welgelegen houden allemaal van de prachtige Overtuin, dus dat was een leuke binnenkomer van Koen.

Het gaat in deze muzieksessies niet zozeer om luisteren naar muziek, maar veel meer om samen muziek maken. Zingen, muziek maken met instrumenten, maar ook ritmes tikken met stokjes en natuurlijk met handen en voeten. De liedjes waren zonder uitzondering bekend voor de bewoners. Waar de blanke top der duinenMy Bonnie lies over the oceanDe watergeuzen, haast ongemerkt speelde Koen een hele rij liedjes met bewoners.

Elk nummer kon een aanleiding zijn voor reacties of een kort gesprek en daar maakte Koen op een prettige manier gebruik van. Eerst speelde hij Poen van Wim Sonneveld, waarna hij het gesprek ook op ‘poen’ bracht. Wat zou ú doen met veel poen?
“Aan de zieke dieren geven” en “Aan een goed doel geven”, maar ook “Een deel houden” en “Mijn zoon opzoeken in Amerika en dan samen een reis maken naar Nederlands-Indië”. En zo ging het gesprek ook zomaar over Alva en de strijd om Den Briel, over de VOC en Piet Hein.

Koen had ook een klein instrument met buisjes bij zich, dat leek op een xylofoon. En een woodblock, twee kleine bongo’s, een tamboerijn, een regenmaker en nog veel meer andere instrumenten. Terwijl de bewoners muziek maakten, zong Koen een lied van Elvis Presley, van Harry Belafonte, van Willy Derby. De stemming van de middag was heel goed!

Koen zong Gutenacht uit Die Winterreise van Schubert, zodat de bewoners ook even gewoon konden luisteren. Ten slotte mochten er nog verzoeknummers aangeven worden. Koen bleef nog even napraten, iets wat altijd erg gewaardeerd wordt. De bewoners hebben genoten van de leuke, actieve muzieksessie!

Door: Jacqueline Resink, medewerker Welzijn, Huis Welgelegen

Blijf op de hoogte en schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan uw gegevens in

Residence Haganum