Luxe wonen zoals u gewend bent

Toen Marcia zag dat haar ouders langzaam achteruit gingen is zij voor haar ouders tijdig op zoek gegaan naar een passende woning met de aanwezigheid van 24-uurs zorg. “Toen ik mij ging oriënteren op een woonzorglocatie, ben ik in de directe omgeving gaan kijken. Ik heb drie verschillende huizen bezocht. Daar waar het voor mij goed voelde en waar een mooi ruim appartement beschikbaar was, heb ik samen met mama een afspraak gemaakt.” Aldus Marcia.

Stijlvol, fris en ruim

“De sfeer voelde net zo aan als in mijn ouderlijk huis.”

Mevrouw Lever vervolgt: “Toen ik met mijn dochter voor de eerste keer bij een van de huizen van Domus Valuas kwam kijken, was mijn man inmiddels helaas overleden. Ik had hulp nodig en moest dus wel verhuizen. Ik kwam binnen en de sfeer voelde net zo aan als in mijn ouderlijk huis. Het zag er allemaal verzorgd en ruim uit. En het rook er fris. Het raam met uitzicht op al het groen voelde meteen goed.”

“Ja, het is gewoon de ‘feeling’ als je ergens komt. Dát huiselijke gevoel van hoe ik mijn jeugd heb doorgebracht.”

Marcia: “De zon is heel belangrijk voor mama. Van vroeg tot laat in het jaar kan ze hier heerlijk met de ramen open genieten, dit gaf de doorslag. Het sprak ons ook aan dat de appartementen zo mooi worden opgeleverd voordat je erin trekt. En je kunt het geheel naar eigen smaak inrichten.” Het appartement van Mevrouw Lever is stijlvol ingericht. Naar eigen zeggen: “Ik houd van modern, maar het moet wel warm aanvoelen.” Haar eigen schilderijen aan de wand kleden het appartement mooi aan.

Mevrouw Lever is een geboren optimist. Ze wil ouderen graag meegeven dat alles een positieve kant heeft, ook verhuizen als je niet meer alleen thuis kunt blijven wonen. Ook vindt mevrouw Lever het contact met medebewoners prettig en doet ze graag mee met activiteiten die op locatie georganiseerd worden. Ze heeft hier een uitgesproken mening over: “Ik houd graag zelf de regie, en dat begrijpen ze bij Domus Valuas. Er is ruimte voor mijn eigen inbreng. Ik heb zelf een bridgeclubje gestart. En onlangs heb ik een expositie gehouden en al mijn schilderijen verkocht. De opbrengst heb ik volledig aan de voedselbank gedoneerd. Ik doe graag iets voor de medemens. Hier krijg ik energie van. Zelfs nu ik de bijzondere leeftijd van 100 jaar heb bereikt. Het wordt voor mij nu allemaal wat minder, maar ik kan op mooie dingen terugkijken.”

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Bij Domus Valuas is veel ruimte voor kunst. Locaties worden stijlvol ingericht. In diverse locaties hangen verschillende kunstwerken van bewoners. Voor de locatiemanager is het belangrijk dat alle bewoners in dit proces betrokken worden.

Meer weten over stijlvol wonen met zorg?

Neem contact op met ons afdeling Wonen bij: wonenbij@domusmagnus.com | T: 085-0645910