Referentie medewerker welzijn

Het geheim van gezond oud worden: tuinieren

Bij Domus Valuas besteden wij aandacht aan tuinieren. Tuinieren heeft vele gezondheidsvoordelen voor ouderen en is ook nog eens therapeutisch. Het is een leuke vorm van beweging, helemaal omdat het bijna ongemerkt gaat.

 

Waarom is tuinieren voor ouderen zo gezond?

Een tuin prikkelt al onze zintuigen. We snuiven de geur van de bloemen en planten, zien de prachtige kleuren, voelen de zon, de wind en het gras, horen de bijen en blije vogels en we kunnen zelfs proeven wat we hebben geplant. Bovendien kan het verzorgen van een tuin, helemaal wanneer u gepensioneerd bent, een gevoel van ‘zinvol bezig zijn’ geven. Tuinieren kunt u alleen doen of samen met anderen, bijvoorbeeld samen met uw (klein)kinderen, waardoor het tuinieren een waardevolle herinnering kan geven. Daarnaast is tuinieren gezond, omdat ouderen door het ‘onbewust bewegen’ tijdens het tuinieren zij hun mobiliteit en flexibiliteit vergroten.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Met de mooie binnentuinen van onze locaties en de buitenactiviteiten besteden we hier aandacht aan. Onze bewoners komen dan ook graag buiten in de mooie binnentuin om te genieten. Alle vroege bloeiers of bladeren worden gebruikt voor het bloemschikken of de creatieve activiteiten met de bewoners. Daarnaast worden alle maaltijden dagelijks door onze chef-kok bereid met verse ingrediënten uit de tuin.  We organiseren dagelijks activiteiten zoals workshops, lezingen en creatieve middagen. Vanzelfsprekend stemmen we onze activiteiten zo veel mogelijk af op uw persoonlijke interesses.

 

Duurzaam eten in het restaurant van De Boschstede

Wonen met zorg in Gouda met een moestuin en wandelpaden

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen, het voormalig weeshuis en rooms-katholiek ziekenhuis, ligt voor de wijk Goudshof. Deze nieuwe buurt krijgt veel groenplekken en een waterrijke singel. De zorgvilla zelf beschikt over een ruime, besloten binnentuin met daarin onder meer een moestuin en wandelpaden. Het Sint Jozefpaviljoen herbergt 34 ruime zorgappartementen, verspreid over drie woonlagen. Het grootste appartement meet ruim 100 m2. Een aantal zorgappartementen beschikt over een eigen buitenruimte.

Sint jozefpaviljoen in Gouda

24-uur zorg

Bij onze locaties kan men rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. Als de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, groeit de geboden zorg met u mee. Uw woonruimte kunt u naar wens inrichten.  Andere bewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de recreatieruimte, de bibliotheek of de prachtige binnentuin. Zo wisselt u de privacy van uw eigen appartement af met gezellige sociale contacten. De omgeving is vertrouwd en kleinschalig.

Ouderenzorg op maat

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Door onze kleinschaligheid is er meer ruimte voor individuele aandacht en voor goede en complexe ouderenzorg. Onze professionele verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in uiteenlopende zorgvragen; van fysiotherapie tot dementie. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig en elke bewoner heeft een persoonlijk alarmeringssysteem. Ook voor tijdelijke zorg, bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie, kunt u bij ons terecht in de speciale zorghotelappartementen of zorghotels.

Woonzorglocatie De Meerlhorst

Esther Limpens staat u graag te woord

Relatiemanager