Wonen met zorg in Nijmegen

Eerstelijns verblijf

Kunt u om medische redenen tijdelijk niet thuis wonen, bijvoorbeeld omdat u geopereerd bent? Dan is tijdelijk logeren in een zorginstelling een goede mogelijkheid. Dit heet eerstelijns verblijf. In onze zorghotels kunt u terecht voor een eerstelijns verblijf met de aangename service van een hotel.

Tijdelijk verblijf bij één van onze woonzorglocaties

Wat is eerstelijns verblijf?

Na een behandeling in het ziekenhuis is het niet altijd mogelijk om meteen weer zelfstandig thuis te wonen. Bijvoorbeeld omdat u nog medische zorg nodig heeft die thuis niet goed te organiseren is of omdat het nog niet veilig is voor u om alleen thuis te zijn. In deze gevallen kan uw huisarts besluiten om een indicatie af te geven voor een tijdelijk verblijf in een zorginstelling. Dit wordt eerstelijns verblijf genoemd.

Eerstelijns verblijf in een zorghotel van Domus Valuas

Onze zorghotels bevinden zich op prachtige, unieke locaties door heel Nederland: van landhuizen in het groen tot statige herenhuizen in de stad. In een uiterst gastvrije sfeer helpen we u met goede zorg om weer op adem te komen na een behandeling in het ziekenhuis. Terwijl u aansterkt, geniet u in de huiselijke setting van een hotel van rust, ruimte en lekker eten. Totdat u zich weer goed genoeg voelt om naar huis te gaan. U kunt bij ons terecht voor een eerstelijns verblijf voor een periode van veertien dagen tot drie maanden.

Woonzorglocatie Mariënhaven

Wanneer komt u in aanmerking voor eerstelijns verblijf?

Bent u herstellende van een behandeling in het ziekenhuis en kunt u nog niet naar huis? Dan kan uw huisarts of medisch specialist een indicatie afgeven voor eerstelijns verblijf in een zorginstelling of zorghotel. Deze indicatie heeft u nodig om uw verblijf voor een groot deel vergoed te krijgen door uw zorgverzekeraar. Wij raden u aan om hiervoor contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Kosten en vergoeding van eerstelijns verblijf

U verblijft bij ons al in een zorghotel vanaf € 189,- per dag voor een standaard kamer. De prijzen verschillen per zorghotel en type kamer. Dit is inclusief ontbijt, lunch en diner en 24-uurs zorg. Fruit, koffie, thee staan de hele dag door voor u klaar. Ook kunt u bij sommige zorghotels deelnemen aan verschillende activiteiten. Omdat eerstelijns verblijf in het basispakket van de zorgverzekeringswet opgenomen is, worden de verblijfskosten meestal voor 75% vergoed. Voor het laten wassen van uw kleding kunt u gebruik maken van onze wasservice. De kosten hiervoor bedragen voor één persoon € 35,- en voor twee personen € 50,- per week. De wasservice wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Woonzorglocatie de Wulperhorst

Bekijk onze zorghotels:

Ervaring van bewoners en personeel

Lees meer verhalen
Residence Haganum

“Ik ben de medewerkers zo dankbaar voor wat ze doen. Ik heb het hier fijn!”

- Bewoner, Huis Welgelegen
Referentie bewoner van De Uylenburgh

“Ik voel me hier echt thuis, net als toen ik nog in mijn eigen huis woonde.”

- Bewoner, De Uylenburgh

Medewerkers van Domus Valuas staan u graag te woord

Meer te weten komen over tijdelijk verblijf

Blijf op de hoogte en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan uw gegevens in